«Ο π. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΛΕΚΤΙΚΗΣ ΤΟΥ Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΙΑΒΑΤΩΝ

  

Στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς και φιλανθρωπίαςτης Ενορίας μας προς διάφορους φορείς και ευπαθείς ομάδες, η Ομάδα Κοινωνικής Πλεκτικής του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου και οι κυρίες που την απαρτίζουν, με επικεφαλής τον υπεύθυνο ιερέα π. Νικόλαο Μοναστηρίδη, επισκέφθηκαν τις Δικαστικές Φυλακές Θεσσαλονίκης στα Διαβατά και συγκεκριμένα το γυναικείο τμήμα.

Οι κυρίες της Ομάδας κατά το προηγούμενο διάστημα ετοίμασαν πλεκτά τσαντάκια και αξεσουάρ τα οποία γέμισαν με διάφορα χρήσιμα είδη προσωπικής υγιεινής για τις τρόφιμους. Το συγκινητικό είναι ότι η Ομάδα έλαβε διάφορα είδη από πολλά μέρη της Ελλάδας για τον σκοπό και με την ευκαιρία αυτήν ευχαριστούμε όλους όσοι μπήκαν στον κόπο να στείλουν διάφορα χρήσιμα αντικείμενα.

Είχαμε δια ζώσης συνάντηση με τις τρόφιμους σε μια εμπειρία διδακτική για όλους. Ο π. Νικόλαος απευθύνθηκε στις τρόφιμους με λόγια παρηγοριάς και αγάπης τονίζοντας ότι η παρουσία της Ομάδας και η δική του είναι παρουσία συνάντησης μεταξύ αδελφών και ότι αυτό που τελικά ίσως μείνει από αυτήν την συνάντηση να είναι η ελπίδα.

Μετά την παράδοση των δεμάτων και μια σύντομη ενημέρωση από τον κοινωνικό λειτουργό και τον αρχιφύλακα, αποχωρήσαμε προβληματισμένοι αλλά και γεμάτοι ευγνωμοσύνη για την εμπειρία που αποκτήσαμε.

Μοίρασε το άρθρο!