ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2017-2018

images (1)111

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ NEW LOGO

Η Παιδική Χορωδία «Σολ» του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου αναγγέλλει την έναρξη της νέας καλλιτεχνικής περιόδου 2017-2018. Η Παιδική Χορωδία «Σολ» έχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο της ως Εργαστήρι, κατά τις προηγούμενες σεζόν, εξελίσσεται από φέτος σε ένα συγκροτημένο χορωδιακό σύνολο, το οποίο απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια 8-16 ετών, με προγραμματισμό για συναυλιακές και φεστιβαλικές εμφανίσεις, εντός και εκτός Ωραιοκάστρου.

Παράλληλα, δημιουργείται ένα τμήμα Προχορωδίας, για αγόρια και κορίτσια  ηλικίας 6-8 ετών, που θα έχει ως έργο του την σταδιακή μύηση των παιδιών στο χορωδιακό τραγούδι, με στόχο την συμμετοχή στην Παιδική Χορωδία «Σολ». Σημειώνεται ότι και το τμήμα Προχορωδίας θα εμφανίζεται σε επιλεγμένες συναυλίες.

Για την συμμετοχή των παιδιών και στα δύο σχήματα ΔΕΝ απαιτείται γνώση μουσικής.

 

Το πρόγραμμα των προβών έχει ως εξής:

  • Παιδική Χορωδία «Σολ» (ηλικίες 8-16 ετών), πρόβα κάθε Σάββατο 12:30-2 το πρωί, στην αίθουσα προβών τουΠνευματικού μας Κέντρου (όροφος), πίσω από τον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου.
  • Τμήμα Προχορωδίας (ηλικίες 6-8 ετών), πρόβα κάθε Παρασκευή 5-6 το απόγευμα, στην αίθουσα προβών του Πνευματικούμας Κέντρου (όροφος), πίσω από τον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου.

Έναρξη Παιδικής Χορωδίας «Σολ», το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου.

Έναρξη τμήματος Προχορωδίας , την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου.

 

Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να έρθουν από κοντά να τα πούμε ή να επικοινωνήσουν μαζί μας με τους εξής τρόπους:

  • Με inbox στην σελίδα @oreokastro.choral.ensembles των Συνόλων μας στο facebook.
  • Τηλεφωνικά στο 697 619 3473 για επικοινωνία με την χοράρχη και υπεύθυνη των Συνόλων, κ. Άννα Γεράση.

Περιμένουμε τα παιδιά μας γιατί…

ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ!

 

12768369_949371085152132_3082757746056726144_o

Ενημερώνουμε ότι η Ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής SERA team της Ενορίας μας, μετά από τρείς συνεχόμενες χρονιές ενεργούς και καρποφόρου συμμετοχής στους Πανελλήνιους Διαγωνισμό Ρομποτικής του FLL και της EduACT, κατά τους οποίους απέσπασε θερμότατα θετικά σχόλια, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της και συνέλεξε σημαντικά βραβεία, δεν θα λάβει μέρος στον φετινό διαγωνισμό του FLL.
Η απόφαση αυτή πάρθηκε κατόπιν συζητήσεων και προβληματισμού, καθώς το team των προπονητριών μας αδυνατεί για φέτος να προσφέρει τις υπηρεσίες του λόγω αυξημένων υποχρεώσεών τους, επαγγελματικών και ακαδημαϊκών.
Τα παιδιά-μέλη, αυτά τα υπέροχα και πανέξυπνα παιδιά μας, της SERA team, θα παραμείνουν ενωμένα και ενεργά και δίνουν ραντεβού για την επόμενη σεζόν 2018-2019.
Δεν σταματάμε όμως εδώ. Ήδη μελετάμε την δημιουργία Εργαστηρίου Ρομποτικής για αρχάρια παιδιά στον χώρο του Πνευματικού μας Κέντρου, το οποίο φιλοδοξούμε να λειτουργήσει μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Είμαστε προσηλωμένοι στο όραμά μας, να δίνουμε στα παιδιά σοβαρές ευκαιρίες ανάπτυξης των ταλέντων τους στις νέες τεχνολογίες και προκλήσεις, μέσα στην ασφαλή και ζεστή αγκαλιά της Εκκλησίας μας. Εξάλλου ήμασταν οι πρώτοι που φέραμε την εκπαιδευτική ρομποτική στην περιοχή μας, με την στήριξη της eduACT, και είμαστε περήφανοι γι΄ αυτό!
Μείνετε συντονισμένοι στις Σελίδες της Ενορίας μας!
Δεν σταματάμε!
Η SERA team είναι εδώ!

TELIKO 2

Ανακοινώνουμε την έναρξη της νέας καλλιτεχνικής περιόδου 2017-2018 της Γυναικείας Χορωδίας Eu Choralis του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου. Η Γυναικεία Χορωδία Eu Choralis, η οποία ιδρύθηκε το 2010,  έχει μια σημαντική πορεία και εξέλιξη στα μουσικά δρώμενα του Ωραιοκάστρου αλλά και στα χορωδιακά πράγματα σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Το χορωδιακό σύνολο Eu Choralis πραγματοποιεί πρόβες υψηλού επιπέδου υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού μουσικής Άννας Γεράση και τη διεύθυνση του μουσικολόγου Αντωνίου Κωνσταντινίδη. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει λόγια ευρωπαϊκή και ελληνική μουσική, θρησκευτική μουσική μεγάλων μουσουργών αλλά και χορωδιακά έργα σύγχρονων,  ξένων και Ελλήνων συνθετών. Μέχρι σήμερα έχει να επιδείξει σημαντικό πολιτιστικό έργο στο Ωραιόκαστρο και αλλού με την παραγωγή και εκτέλεση σημαντικών συναυλιών αλλά και συμμετοχές σε αφιερώματα και φεστιβάλ, όπως στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Αν έχετε ενδιαφέρον να συμμετέχετε σε ένα μουσικό σύνολο με ένα τρόπο δημιουργικό αλλά και ψυχοθεραπευτικό, τότε σας περιμένουμε να σας καλωσορίσουμε στον θαυμαστό κόσμο της χορωδιακής μουσικής. Η Γυναικεία Χορωδία Eu Choralis προγραμματίζει για την φετινή καλλιτεχνική σεζόν εμφανίσεις και συμμετοχές σε φεστιβάλ εντός και εκτός των τοιχών! Για την συμμετοχή στο σχήμα ΔΕΝ απαιτείται γνώση μουσικής.

Οι πρόβες έχουν ήδη ξεκινήσει και πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 6:30-8 το απόγευμα στην ζεστή αίθουσα προβών, στον όροφο του Πνευματικού μας Κέντρου πίσω από την εκκλησία.

Όσες ενδιαφέρονται μπορούν να έρθουν από κοντά να τα πούμε ή να επικοινωνήσουν μαζί μας με τους εξής τρόπους:

  • Με inbox στην σελίδα @oreokastro.choral.ensembles των Συνόλων μας στο facebook.
  • Τηλεφωνικά στο 697 619 3473 για επικοινωνία με την χοράρχη και υπεύθυνη των Συνόλων, κ. Άννα Γεράση.

Σας περιμένουμε γιατί…

ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ!

 

#seraprojects2017_2018

 

Μοίρασε το άρθρο!