ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ 1

Ο Νέος νόμος που προωθείται,έρχεται να λύσει τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.Κανείς πολίτης,πολλώ δε μάλλον πολιτικό πρόσωπο,δεν πρέπει να είναι αντίθετος με τις συνεργασίες και τις πολιτικές συναινέσεις,αφού αυτές θα τίθενται στην κρίση των πολιτών ΠΡΙΝ την κάλπη,βάσει προγραμματικών δεσμεύσεων,χωρίς συναλλαγές κάτω από το τραπέζι,γνωστές πρακτικές του παρελθόντος στον τρόπο διακυβέρνησης των δήμων.

Το νομοσχέδιο αυτό μπορεί να είναι μια ικανοποιητική βάση για συζήτηση.Κινείται σε θετική κατεύθυνση και περιλαμβάνει τομές στον τρόπο εκλογής των οργάνων και συμμετοχή των πολιτών,όπως η απλή αναλογική.

Όπως αρμόζει στον πολιτικό πολιτισμό της αυτοδιοίκησης,τα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια οφείλουν να απομονώσουν τις φωνές που αρνούνται το διάλογο και τις συνεργασίες.

Όσοι έχουν βιώσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και δεν διακατέχονται από κοντόφθαλμες και παλαιοκομματικές αντιλήψεις αποδέχονται πως τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης υπάρχει στο Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου μια χαρακτηριστική ανάπτυξη πολιτικού πολιτισμού και πολιτικών συναινέσεων. Ιδιαίτερα σε θέματα καθημερινότητας των πολιτών.

Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να γίνει συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και διευρυμένη συνάντηση των Δημάρχων που θα μεταφέρουν τις απόψεις των Δημοτικών Συμβουλίων τους.Για την εξέλιξη του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1 να γίνουν συναντήσεις με όλη την πολιτική ηγεσία και την πολιτειακή του τόπου μας για μια καλύτερη και σύγχρονη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  που ήταν και παραμένει η ραχοκοκκαλιά της πατρίδας μας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Μοίρασε το άρθρο!