ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018: Στους «8» η Σουηδία πέταξε εκτός την Ελβετία! Μεγάλη νίκη-πρόκριση με 1-0

Χάρη σε ένα γκολ του Φόρσμπεργκ στο 66ο λεπτό της αναμέτρησης η Σουηδία πήρε μεγάλη νίκη με 1-0 επί της Ελβετίας και εξασφάλισε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Μουντιάλ!

Το ματς

Η Ελβετία είχε την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου, όμως η Σουηδία ήταν αυτή που έφτιαχνε τις ευκαιρίες. Πρωταγωνιστής στις μεγαλύτερες από αυτές ήταν ο Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος δεν κατάφερε να βρει δίχτυα σε τρεις περιπτώσεις. Στο 8’ βρέθηκε σε βολή βολής στην αντίπαλη περιοχή, όμως έκανε πολύ κακό σουτ, ένα λεπτό αργότερα ο Ακάντζι έκανε σωτήρια προβολή σε πλασέ του Μπεργκ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και στο 28’ ο Σόμερ έκανε μια φανταστική απόκρουση σε γυριστό σουτ του πρώην άσου του Παναθηναϊκού.

Η Ελβετία «απάντησε» στις ευκαιρίες με το κοντινό σουτ του Τζεμαϊλί που έφυγε λίγο άουτ στο 38’, ενώ στο 40’ η Σουηδία είχε ακόμα μια πολύ καλή στιγμή, με τον Έκνταλ να αστοχεί ολομόναχος από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στο δεύτερο μέρος το τέμπο του αγώνα δεν διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα, με τις δύο ομάδες να παίζουν προσεκτικά προσπαθώντας να πάρουν τα λιγότερα δυνατά ρίσκα. Στην ουσία η μοναδική κλασική ευκαιρία που δημιουργήθηκε έφερε και το γκολ της Σουηδίας. Στο 66’ ο Φόρσμπεργκ έκανε ωραία προσποίηση και σούταρε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να κοντράρει στον Ακάντζι αιφνιδιάζοντας τον Σόμερ και κατέληξε στα δίχτυα της Ελβετίας!

Οι Ελβετοί πίεσαν στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης, όμως οι Σουηδοί ήταν εξαιρετικά οργανωμένοι στα μετόπισθεν. Ουσιαστικά η Ελβετίααπείλησε μόλις δύο φορές με ισάριθμες κεφαλιές. Στο 79’ η προσπάθεια του Εμπολό απομακρύνθηκε από τον Φόρσμπεργκ πριν περάσει τη γραμμή και στο 91’ ο Όλσεν έκανε μεγάλη απόκρουση σε κεφαλιά του Σεφέροβιτς.

Στην εκπνοή ο διαιτητής Σκίμινα απέβαλε τον Λανγκ, που ανέτρεψε τον Όλσον σε επέλασή του προς την αντίπαλη εστία, αφήνοντας την Ελβετία με 10 παίκτες και το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς περαιτέρω… δράματ.

Η Σουηδία προκρίθηκε στους 8 μετά από 24 χρόνια.

 

Μοίρασε το άρθρο!