ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018: Σαουηδική Αραβία – Αίγυπτος 2-1 Oυρουγουάη – Ρωσία 3-0 Ιράν – Πορτογαλία 1-1 Ισπανία – Μαρόκο 2-2

Σαουηδική Αραβία – Αίγυπτος 2-1

Με γκολ του Σαλέμ Αλ Νταουσαρί στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, η Σαουδική Αραβία αποχαιρέτησε με νίκη γοήτρου το Μουντιάλ της Ρωσίας, καθώς επικράτησε στο Βόλγκογκραντ 2-1 της Αιγύπτου και πήρε την τρίτη θέση του 1ου ομίλου. Οι Αφρικανοί προηγήθηκαν στο 22΄ με τον Σαλάχ, για να ισοφαρίσει στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου ο Αλ Φαράζ με πέναλτι. Λίγο νωρίτερα (41΄), ο 45χρονος τερματοφύλακας των «Φαραώ», Εσάμ Ελ Χανταρί, ο οποίος έγινε σήμερα ο γηραιότερος παίκτης που έχει αγωνιστεί σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, απέκρουσε (με τη βοήθεια του δοκαριού) πέναλτι του Αλ Μουαλάντ.

Oυρουγουάη – Ρωσία 3-0

Η Ουρουγουάη κατέλαβε την πρώτη θέση στον 1ο όμιλο του Μουντιάλ με 9 βαθμούς, αφού στον 3ο και τελευταίο αγώνα στη Σαμάρα νίκησε 3-0 τη Ρωσία. Τα τέρματα των Λατινοαμερικάνων σημείωσαν ο Σουάρες στο 10΄ με εκτέλεση φάουλ, ο Τσερίσεφ με αυτογκόλ στο 23΄ και ο Καβάνι στο 90΄, ενώ από το 36΄ οι γηπεδούχοι έπαιζαν με 10 παίκτες λόγω αποβολής με 2η κίτρινη του Σμολνίκοφ. Στη φάση των («16») η Ουρουγουάη ως πρώτη του ομίλου θα αντιμετωπίσει την 2η του 2ου ομίλου (30/6, Σότσι), ενώ η Ρωσία θα παίξει με την 1η του ίδιου ομίλου (1/7, Μόσχα). Τις δύο πρώτες θέσεις του 2ου ομίλου διεκδικούν Ισπανία, Πορτογαλία και Ιράν, με τις δύο πρώτες να είναι οι επικρατέστερες για την πρόκριση.

Ιράν – Πορτογαλία 1-1

Η Πορτογαλία βρέθηκε ενώπιον ακόμη και αποκλεισμού, αλλά τελικά ο βαθμός της ισοπαλίας (1-1) αποδείχθηκε «χρυσός», με τους Ίβηρες να παίρνουν την πρόκριση στους «16» ως δεύτεροι του Β’ ομίλου, που τους στέλνει πάνω στην Ουρουγουάη (1η Α’ ομίλου).

Ωστόσο ο επιθετικός του Ολυμπιακού, Καρίμ Ανσαριφάρντ, έβαλε «φωτιά» στο παιχνίδι στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, ισοφαρίζοντας σε 1-1, ενώ ο Ταρεμί αστόχησε στο επόμενο λεπτό για το γκολ που θα έστελνε το Ιράν στους «16». Να σημειωθεί ότι στο 53΄ ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε αστοχήσει σε πένταλτι για την Πορτογαλία.

Ισπανία – Μαρόκο 2-2

Την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ της Ρωσίας σφράγισε και τυπικά στο Καλίνινγκραντ η Ισπανία, που αναδείχθηκε ισόπαλη με το Μαρόκο 2-2 (19΄ Ίσκο, 90΄+1 Άσπας – 14΄ Μπουταΐμπ, 81΄ Εν-Νεσιρί). Οι Ίβηρες τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλο, καθώς την ίδια ώρα στο άλλο παιχνίδι ο Καρίμ Ανσαριφάρντ ισοφάριζε τους Πορτογάλους με πέναλτι (1-1) και στην ισοβαθμία οι «φούριας ρόχας» υπερτερούσαν της ομάδας του Φερνάντο Σάντος. Έτσι, στους «16» θα αντιμετωπίσουν τη διοργανώτρια Ρωσία, που προκρίθηκε ως δεύτερη από τον 1ο όμιλο. Αντίθετα, το συγκρότημα του Ερβέ Ρενάρ, που απόψε σημείωσε τα πρώτα τέρματά του στη διοργάνωση, έδειξε πως θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη.

Μοίρασε το άρθρο!