ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Γ.ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΗ Η ΥΠ΄ΑΡΙΘΜ. ΠΡ. 1325/160 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ – ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΘΑ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΤΕΘΕΙ

Με την προτεινόμενη διάταξη τροποποιείται το άρθρο 3 παρ.1 του Π.Δ. 463/78, βάσει του οποίου καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας των καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Η τροπολογία αφορά παλαιά ενδιαιτήματα μικρών ζώων που εκτελούν κοινωφελές λειτούργημα (συλλέγουν και περιθάλπουν αδέσποτα ζώα) ευρισκόμενα, όμως, σε απόσταση μικρότερη των 100 μ. από γύρωθεν κατοικίες, οι οποίες δεν δύναται να προσαρμοστούν στους όρους και τις προϋποθέσεις του ως άνω Π.Δ. 463/78, που άρχισε να εφαρμόζεται για αυτά από τις 17/ 12/2003 και εντεύθεν.

Ο Γιώργος Λαζαρίδης, με την υπ΄αριθμ. Πρ. 1325/160 (31.10.2017), την οποία κατέθεσε για δεύτερη φορά σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ζητά για την τακτοποίηση πολλών συναφών περιπτώσεων, την μείωση της ανώτερης απόστασης από την πλησιέστερη κατοικία (από 100 μ. σε 50 μ.) των εγκαταστάσεων που λειτουργούν για την περίθαλψη αδέσποτων ζώων.

Η παρούσα τροποποίηση κρίνεται απαραίτητη για περιπτώσεις προ της 17η/12/2003, που δεν μπορούν, προφανώς να προσαρμοσθούν στους όρους του Π.Δ. του 1978, με αυστηρή όμως την προϋπόθεση για περιπτώσεις εγκαταστάσεων που δεν υπάρχει ήδη, να κατασκευασθεί συμπαγές τοιχίο περιφράγματος 1,5 μ. ύψους και συνολικού ύψους 3μ. , επιλύοντας με αυτή την πρόταση τις όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος δεν έκανε αποδεκτή την τροπολογία του στην παρούσα φάση, δεσμεύθηκε όμως να το πράξει σε επόμενη κατάθεσή της, κατόπιν σχετικής εισήγησης από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Από το Γραφείο Τύπου

Μοίρασε το άρθρο!