Μελισσοχώρι – Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 105η επέτειο της μάχης Λαχανά-Κιλκίς

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 105η επέτειο της τριήμερου μάχης Λαχανά-Κιλκίς διοργάνωσαν η  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Ωραιοκάστρου και η Δημοτική Κοινότητα Μελισσοχωρίου.

Στην κεντρική πλατεία του Μελισσοχωρίου, εκεί όπου ήταν εγκατεστημένο το Στρατηγείο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων υπό τον Βασιλέα Κωνσταντίνο, κατά τη μάχη μεταξύ των Ελληνικών και Βουλγαρικών δυνάμεων και εκεί όπου βρίσκεται η προτομή του ήρωα Ταγματάρχη του Πεζικού Αντωνίου Κουτήφαρη, πραγματοποιήθηκαν οι εορτασμοί.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, Επιμνημόσυνη Δέηση, υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως των ψυχών όσων έπεσαν μαχόμενοι στην τριήμερη μάχη Λαχανά – Κιλκίς, ενώ τον Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε η Μαρία Καγιά, Διευθύντρια των εκδόσεων «Μυγδονία», η οποία και αναφέρθηκε εκτενώς στα γεγονότα της περιόδου εκείνης, στην ηρωική μορφή του Ταγματάρχη ΠΖ Αντωνίου Κουτηφάρη καθώς επίσης και στην μεγάλη συμβολή και προσφορά των κατοίκων της Μπάλτζας κατά την διάρκεια του Β΄ Βαλκανικού Πολέμου.

Στους εορτασμούς παρέστησαν οι βουλευτές της Ν.Δ. Θεόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ωραιοκάστρου, ο Διοικητής της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Μελισσοχωρίου Αθανάσιος Γκάτσης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως, καθώς επίσης και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της περιοχής.

Στη συνεχεία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων  στην προτομή του Ταγματάρχη ΠΖ Αντωνίου Κουτήφαρη, ενώ μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο – Μελισσοχωρίου.

 

Μοίρασε το άρθρο!