Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση με ομιλητή τον Σταύρο Λυγερό στο Ωραιόκαστρο

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα« Οι νέες ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο» και ομιλητή τον συγγραφέα και δημοσιογράφο κ. Σταύρο Λυγερό, διοργάνωσαν ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Αστέριος Γαβότσης και ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Σάββας Αναστασιάδης, το απόγευμα της Δευτέρας 6 Νοεμβρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείου Ωραιοκάστρου.

    Την εκδήλωση άνοιξε ο Δήμαρχος  Ωραιοκάστρου κ. Γαβότσης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο έργο και την προσωπικότητα του ομιλητή.

   «….η πολιτική πρέπει να έχει και ένα χαρακτήρα παιδευτικό, ενημερωτικό , να πάει την κοινωνία ένα βήμα παραπάνω , να γνωρίζει ο πολίτης τι συμβαίνει γύρω του…» τόνισε ο κ. Αναστασιάδης στον χαιρετισμό του και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τον κ. Λυγερό που αποδέχθηκαν την πρότασή του.

   Ο κ. Λυγερός ανέλυσε τις νέες γεωπολιτικές ισορροπίες που δημιουργούνται στην περιοχή και πώς αυτές επηρεάζουν τη χώρα μας.

   Η εκδήλωση παρουσίασε τεράστια επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου παρακολούθησε με μεγάλη προσοχή τον ομιλητή.

 Ακολουθεί ο χαιρετισμός του κ. Αναστασιάδη:

Θα  αναρωτιέστε σήμερα γιατί επέλεξα αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας μαζί σας.
Όπως ξέρετε ασχολούμαι με την πολιτική αρκετά χρόνια .
Παρ όλα αυτά για μένα η αναζήτηση και ο προβληματισμός για την πολιτική παραμένει ζωντανός.
Για τον ρόλο που πρέπει να έχει η πολιτική
Για την στόχευση που πρέπει να έχει
Για το τι είμαστε
Για το που θέλουμε να πάμε
Για το παράδειγμα που πρέπει να δίνουμε .
Και επειδή μαζί με όλες αυτές τις εσωτερικές αναζητήσεις  πιστεύω ότι η πολιτική πρέπει να έχει και ένα  χαρακτήρα παιδευτικό, ενημερωτικό, να πάει δηλαδή την κοινωνία ένα βήμα παραπάνω, αποφασίσαμε με τους συνεργάτες μου να διοργανώσουμε μία σειρά εκδηλώσεων που δεν συνηθίζονται από βουλευτές.
Γιατί είναι γεγονός ότι η κοινωνία μας μαστίζεται από τα προβλήματα της καθημερινότητας και αυτά κυρίως την απασχολούν .
Και είναι και λογικό και κατανοητό αυτό .
Και επίσης είναι γεγονός ότι η καταστροφική διακυβέρνηση των τελευταίων δυόμισι χρόνων , έκανε την καθημερινότητα σκληρή και για πολλούς συνανθρώπους μας αβάσταχτη.
Για αυτό η κοινωνία ζητά απάντηση και ελπίδα που εμείς, το κόμμα μας και ο Πρόεδρος μας Κυριάκος  Μητσοτάκης, την δίνουμε καθημερινά και δημόσια .
Και τα λέμε και μεταξύ μας συχνά

Και όταν με το καλό γίνουμε κυβέρνηση θα δώσουμε και λύσεις.
Όμως πιστεύω ότι σε μια εποχή που τα πάντα επαναπροσδιορίζονται, σε μια εποχή που η περιοχή μας φλέγεται, που παρουσιάζει  ευκαιρίες αλλά και κινδύνους για το έθνος μας, η Πατρίδα μας χρειάζεται ίσως περισσότερο και από τη βελτίωση των οικονομικών της, την επανατοποθέτησή της σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία .
Για αυτό πιστεύω ότι ο πολίτης πρέπει να γνωρίζει .
Να ξέρει τι συμβαίνει γύρω του και ποσό μπορεί να τον επηρεάσει
Γιατί παρ ότι η Πατρίδα μας δεν απειλείται με πόλεμο  τίθενται σε κίνδυνο μείζονα εθνικά ζητήματα ( Αιγαίο, Κύπρος, Θράκη, Σκοπιανό, σχέσεις με Αλβανία κλπ)
Τίθεται σε κίνδυνο η διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητας από τους σημερινούς κυβερνώντες εθνομηδενιστές .
Η γνώση λοιπόν των γεωπολιτικών  συνθηκών και δεδομένων και των καταστάσεων που αυτές δύναται να προκαλέσουν είναι αυτή που μπορεί δημιουργήσει μια σαρωτική πανστρατιά, πολιτική και κοινωνική, που θα ξεπερνά τις παραδοσιακές διαχωριστικές γραμμές και θα έχει αντίπαλο μόνο τα προβλήματα  του τόπου.
Έτσι μπορούμε να ξεπεράσουμε γρηγορότερα και την οικονομική κρίση .
Και είναι μεγάλη τιμή που ένα από τα πιο καθαρά μυαλά  της χώρας μας, μία από τις πιο δυνατές πένες, με εξειδίκευση στα θέματα διπλωματίας και γεωπολιτικής ο Σταύρος Λυγερός. δέχθηκε να φωτίσει τις πτυχές αυτού του θέματος, να μας ενημερώσει και τον ευχαριστώ θερμά γι αυτό.
Ευχαριστώ επίσης τον Δήμαρχο Στέργιο  Γαβότση που αμέσως κατάλαβε τη σημασία και τη διάσταση του  θέματος και δέχθηκε να συμπράξει.
Περισσότερο όμως ευχαριστώ εσάς που βρίσκεστε εδώ και αποδεικνύεται ότι έχετε ενδιαφέρον  και θέληση για μάθηση  και γνώση.
Έτσι οδηγείται και εμάς, μας δείχνετε τον δρόμο .
Σας ευχαριστώ λοιπόν και σας αφήνω να απολαύσετε τον ομιλητή .

Μοίρασε το άρθρο!