ΚΙΝΑΛ: Απόπειρα αποπροσανατολισμού η Προανακριτική

Το Κίνημα Αλλαγής δεν θα στηρίξει πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τη σύσταση

Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης (Προανακριτική) για τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας, κατέστησε σαφές ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης.

Όπως τονίστηκε, είναι απαράδεκτες οι διαρροές από την κυβερνητική πλειοψηφία γιατί ουσιαστικά παρεμβαίνει και υπαγορεύει αποφάσεις πριν συνεδριάσει η Εξεταστική Επιτροπή. «Δεν υπάρχουν στοιχεία για στελέχη μας. Πρόκειται για απόπειρα αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα της χώρας, όπως οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και από τις διενέξεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης»,επεσήμανε ο κ. Χρηστίδης.

Τόσο ο ίδιος όσο και ο γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας, Σταμάτης Μαλέλης, υποστήριξαν πως όση λάσπη κι αν επιχειρήσει η κυβέρνηση να ρίξει, δείχνει πανικό και δεν πρόκειται το Κίνημα Αλλαγής να επιτρέψει να γίνει αρένα η πολιτική ζωή ενόψει των εκλογών.

Σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος υπογραμμίστηκε ότι το Κίνημα Αλλαγής με τις δικές του προτάσεις θα συμμετέχει στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες ενώ ειδικότερα για το ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας οι κ.κ. Χρηστίδης και Μαλέλης τόνισαν ότι η άμεση εκλογή του από το λαό συνιστά αλλοίωση του πολιτεύματος ενώ το Κίνημα Αλλαγής τάσσεται υπέρ της αποσύνδεσης της εκλογής από τις εκλογές. «Ο κ. Τσίπρας δεν θα πρέπει να μιλάει γι’ αυτό γιατί το χρησιμοποίησε το 2014», τόνισαν τα δύο στελέχη του ΚΙΝΑΛ.

Μοίρασε το άρθρο!