Ισλανδία – Ελλάδα 61-90 για το Eurobasket

192ef347cabd9888a3c232d9270470ba_L

H Εθνική έκανε το χρέος της στην πρεμιέρα του Eurobasket αφού επικράτησε της Ισλανδίας με 90-61 παρά το… καταστροφικό β’ δεκάλεπτο. Κορυφαίοι οι Αντετοκούνμπο, Παππάς

Η Εθνική ομάδα ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Eurobasket, έστω κι αν ο αριθμός των λαθών, οι χαμένες βολές, οι κακές επιλογές στην επίθεση και η χαλαρότητα στο β’ δεκάλεπτο επέτρεψαν στους Ισλανδούς να επιστρέψουν από το -18! Η ελληνική ομάδα έδειξε καλό πρόσωπο στο β΄ημίχρονο, ο Παππάς ήταν σημείο αναφοράς στην επίθεση ενώ ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έκανε τη διαφορά στην τρίτη περίοδο για την Ελλάδα που διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας ως το φινάλε και πλέον έχει μπροστά της το ματς με τη Γαλλία (2/9, 16:30).

Ο αγώνας

Η είσοδος του Νίκου Παππά στα 3’17” για το φινάλε της πρώτης περιόδου στην Elsinki Arena άλλαξε τις ισορροπίες στο ματς της Ισλανδίας με την Ελλάδα. Η ομάδα του Κώστα Μίσσα πάτησε γκάζι μετά το αρχικό 8-11 και βρήκε ρυθμό στην επίθεση με τον 27άχρονο γκαρντ ο οποίος σκόραρε 6 σερί πόντους, ανέβασε για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (8-19, 8’29”) και στη συνέχεια διαμόρφωσε το 10-26 με το οποίο έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο. Μόνο τα 5 λάθη και τα 3-4 χαμένα λέι-απ των ψηλών στο ξεκίνημα ήταν… μουντζούρα για την Εθνική ομάδα που επέβαλε τον ρυθμό της και έχτισε διαφορά ασφαλείας.

Ο Μάντζαρης με τρίποντο ανέβασε τη διαφορά στο +18 στο 13’07” (14-32) ωστόσο οι κακές επιλογές στην επίθεση, η χαλαρότητα στην άμυνα και ο εφησυχασμός της ελληνικής ομάδας έβαλαν ξανά τους Ισλανδούς στο παιχνίδι! Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ισλανδία μείωσε στο καλάθι (31-33, 18’46”) ενώ η Ελλάδα πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 33-37 σκοράροντας μόνο 3/7 σουτ εντός πεδιάς στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η διακοπή έκανε καλό στην Εθνική που άρχισε την τρίτη περίοδο με επιμέρους σκορ 9-0 (33-46) ενώ η ελληνική άμυνα άφησε την Ισλανδία για 4.5 λεπτά χωρίς καλάθι πριν μειώσει ο Στέφανσον σε 37-51.

Η Ελλάδα αποκατέστησε την τάξη ενώ ο Θανάσης Αντετοκούνμπο άλλαξε την εικόνα του ματς στην τρίτη περίοδο, με τις άμυνές του και την απίστευτη ενέργεια που έβγαλε στο παρκέ. Ο διεθνής φόργουορντ έκανε εντυπωσιακά μπλοκ ενώ έδωσε λύσεις στην επίθεση για την Εθνική που προηγήθηκε με 45-61 στο 30′ κι έβαλε τις βάσεις της πρώτης νίκης της στο Eurobasket. Στη συνέχεια η ομάδα του Κώστα Μίσσα έκανε αυτά που έπρεπε, διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας ως το φινάλε και πλέον στρέφεται στο δυνατό ματς με τους Γάλλους.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Εθνική ομάδα άρχισε καλά το ματς με την Ισλανδία, κατέρρευσε στο β’ δεκάλεπτο όμως έκανε αυτά που έπρεπε στο δεύτερο ημίχρονο, υποχρέωσε τους Ισλανδούς σε 21 λάθη και 32% στα σουτ εντός πεδιάς (18-57) ενώ κατέβασε 46 ριμπάουντ αντί 32 των αντιπάλων της.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έκανε τη διαφορά για την Εθνική στην τρίτη περίοδο. Βοήθησε επιθετικά (9π. με 3/3 βολές, 3/3 δίποντα, 0/1 τρίποντα), κατέβασε 4 ριμπαόυντ, μοίρασε 2 ασίστ, έκανε 2 κλεψίματα και 2 εντυπωσιακά μπλοκ, βγάζοντας τρομερή ενέργεια στο παιχνίδι του. Από ‘κει και πέρα, ο Νίκος Παππάς ήταν σημείο αναφοράς στην επίθεση, τελειώνοντας το ματς ως πρώτος σκόρερ (20π.) και βοηθώντας κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Χλίνασον είναι το μεγάλο ταλέντο των Ισλανδών ωστόσο απέναντι στην Ελλάδα είχε 2 πόντους με 0/1 βολή, 1/2 δίποντα, 3 ριμπάουντ, 1 λάθος και 1 κόψιμο στα 9’36” που έμεινε στο παρκέ.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Ελλάδα την απόδοσή της στο β΄δεκάλεπτο, η Ισλανδία την εμφάνισή της στο β’ ημίχρονο.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η είσοδος του Αντετοκούνμπο στην τρίτη περίοδο. Η Ελλάδα μπήκε δυνατά στο β’ ημίχρονο ενώ ο διεθνής φόργουορντ βοήθησε αμυντικά κι επιθετικά, προσφέροντας όμορφες φάσεις στο διάστημα που αγωνίστηκε.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Γιώργος Πρίντεζης έβαλε… αθόρυβα 17 πόντους ενώ είχε ακόμα 5 ριμπαόυντ, 1 ασίστ και 3 λάθη σε 25’25”.

http://www.gazzetta.gr/

Μοίρασε το άρθρο!