Η Τούμπα δίνει και πρόκριση, 2-0 ο ΠΑΟΚ τον Ατρόμητο- Στο ΟΑΚΑ θα λύσουν τις διαφορές τους Ολυμπιακός και ΑΕΚ με το 0-0

Με πλασέ του Πέλκα (19’) από θέση οφσάιντ και κεφαλιά του Σάχοβ (86’), ο ΠΑΟΚ πήρε σαφές προβάδισμα πρόκρισης απέναντι σε έναν αξιόλογο Ατρόμητο που μπορούσε να σκοράρει και “φωνάζει” για το 1-0. Ισοφάρισε το ρεκόρ της σεζόν 72-73 με δέκα σερί νίκες ο Δικέφαλος.

Καθαρό σκορ (2-0), ισοφάριση ιστορικού ρεκόρ με δέκα σερί νίκες από τη σεζόν 1972-73 και ένα ακόμη ματς που δεν δέχθηκε γκολ με τον Πασχαλάκη στην εστία του (ένατο συνολικά). Ο ΠΑΟΚ είχε ένα ιδανικό βράδυ κόντρα στον Ατρόμητο, η αλήθεια, όμως, είναι ότι χρειάστηκε και την βοήθεια του πρώτου βοηθού Κούλα Χασάν που δεν είδε το καταφανέστατο οφσάιντ στο γκολ του Πέλκα (τραυματίστηκε και αποχώρησε στο ημίωρο) στο 19’.

Οι φιλοξενούμενοι δικαιούνται να φωνάζουν για την διαιτησία, είχαν και μεγάλες χαμένες ευκαιρίες με τον Βασιλακάκη για να σκοράρουν και σίγουρα, βάσει εικόνας, δικαιούνται να πιστεύουν ότι έχουν ελπίδες για μεγάλη ανατροπή. Όμως, ο ΠΑΟΚ με την  δύναμη της Τούμπας κατάφερε να πάρει  σοβαρό προβάδισμα  που είναι δύσκολο να το απολέσει σε δύο εβδομάδες. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι ο Κυπελλούχος.  

Η ταυτότητα του αγώνα 

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Τζήλος Αθανάσιος (Λάρισας)

Βοηθοί:  Κούλα Χασάν (Ξάνθης) & Μπαλτάς Χρήστος (Αχαΐας)

4ος: Τζοβάρας Γεώργιος (Φθιώτιδας)

 

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς, Βιεϊρίνια, Τσίμιροτ, Σάχοβ, Πέλκας (35΄ Ελ Καντουρί) , Μακ (78΄ Κάμπος), Λημνιός, Κουλούρης (64΄ Πρίγιοβιτς).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μίρκοβιτς, Σάκιτς, Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Κιβρακίδης, Ντιγκινί, Μπουσουλάντζιτς (84΄ Κυριακίδης), Μάντσον, Νάτσος (84΄ Ούμπιντες), Ντάουντα (72΄ Βασιλείου), Βασιλακάκης.

 

Γκολ: 19΄ Πέλκας, 86΄ Σάχοβ

Κάρτες: 24΄ Μάτος / 7΄ Κιβρακίδης, 70΄ Μπουσουλάντζιτς

Αποβολές:

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε μερικό ροτέισον στην αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Δίχως να αλλάξει τον σχηματισμό (4-2-3-1), επέλεξε τον Πασχαλάκη στην εστία, τους Μάτος (δεξιά), Βαρέλα, Μαλεζά και Βιεϊρίνια (αριστερά) στην τετράδα της άμυνας, έβαλε τον Σάχοβ δίπλα στον Τσίμιροτ στη μεσαία γραμμή, τον Λημνιό δεξιά, τον Μακ αριστερά και τον Πέλκα σε ρόλο επιτελικού μέσου, ενώ στην κορυφή της επίθεσης προτίμησε τον Κουλούρη αντί του Πρίγιοβιτς

Ο Νταμίρ Κάναντι δεν είχε στη διάθεσή του τους τρεις δανεικούς από τον ΠΑΟΚ (Ουάρντα, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης), ενώ άφησε εκτός αποστολής και τον Γιαννιώτη. Στην εστία έβαλε τον Μίρκοβιτς και στην άμυνα από δεξιά τους Κιβρακίδης, Ρισβάνη, Καρασαλίδη και Σάκιτς. Στο χώρο του κέντρου ήταν ο Μπουσουλάζιτς με τον Μάντσον, αριστερά ο Ντιγκινί, δεξιά ο Νάτσος και επιθετικό δίδυμο οι Ντάουντα και Βασιλακάκης, σε έναν σχηματισμό 4-4-2.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό στο ξεκίνημα και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήταν για τον Ατρόμητο, στο 9ο λεπτό. Ο Βασιλακάκης πήρε μέτρα από δεξιά, μπήκε στην περιοχή και γύρισε στον Ντιγκινί, ο οποίος σούταρε, με τον Μάτος να απομακρύνει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Ο ΠΑΟΚ απάντησε έχοντας πολύ καλή φάση στο επόμενο λεπτό, Όταν ο Σάχοβ πάσαρε στον Μακ από αριστερά στην περιοχή και το σουτ του Σλοβάκου πέρασε άουτ. Ο Δικέφαλος του Βορρά είχε την υπεροχή όμως οι φιλοξενούμενοι έβγαιναν επικίνδυνα στην κόντρα επίθεση.

ΣΚΟΡΑΡΕ… ΚΙ ΕΦΥΓΕ Ο ΠΕΛΚΑΣ

Στο 19ο λεπτό ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με γκολ του Πέλκα, ο οποίος όμως ήταν σε θέση οφσάιντ. Ο Βιεϊρίνια έκανε υπέροχη ντρίμπλα αποφεύγοντας τον αντίπαλό του από αριστερά στην περιοχή, “έσπασε” την μπάλα στον Σάχοβ που έκανε εξαιρετικό τακουνάκι και ο Πέλκας από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, όπως φάνηκε στο τηλεοπτικό ριπλέι της φάσης, ο σκόρερ ήταν εκτεθειμένος όταν ο Σάχοβ του έδωσε την ασίστ με τακουνάκι και το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει. Ο α΄ βοηθός Κούλα Χασάν δεν σήκωσε τη σημαία του και έγινε το 1-0 για τον ΠΑΟΚ.

Στο 22΄  ο ΠΑΟΚ είχε νέα καλή στιγμή με ωραίο πλασέ του Πέλκα έξω από την περιοχή που πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι. Μετά το γκολ του ΠΑΟΚ, πάντως, ο Ατρόμητος ανέβηκε κυκλοφορώντας καλύτερα την μπάλα και ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα συγκρούστηκαν στον αέρα Πέλκας και Ντάουντα σε διεκδίκηση κεφαλιάς έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ. Ο σκόρερ του Δικεφάλου χτύπησε στη μύτη και δεν μπόρεσε να συνεχίσει στο ματς, με τον Ελ Καντουρί να παίρνει τη θέση του στο 35ο λεπτό. Ο Ντάουντα σηκώθηκε και συνέχισε κανονικά.

Ο Ατρόμητος απείλησε στο 43΄με κοντινή κεφαλιά του Βασιλακάκη μετά από κόρνερ, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από την εστία του Πασχαλάκη. Στο δεύτερο από τα τρία λεπτά των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου (45΄+2΄), ο ΠΑΟΚ είχε σπουδαία ευκαιρία. Ο Κουλούρης με γυριστό έστειλε τη μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μίρκοβιτς. Το ημίχρονο έληξε με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 1-0.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες ξεκίνησαν χωρίς αλλαγές, με τους γηπεδούχους να έχουν τον έλεγχο του ρυθμού και τους Περιστεριώτες να ψάχνουν γρήγορες αντεπιθέσεις για να φανούν επικίνδυνοι επιθετικά. Στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, πάντως, ο ρυθμός δεν ήταν τόσο καλός όσο στο α΄ μέρος. Ο Ατρόμητος είχε καλή φάση στο 59΄, όταν εκδήλωσε ωραία επίθεση βρίσκοντας χώρο, με τον Βασιλακάκη να σεντράρει από τα δεξιά και τον Ντιγκινί να πιάνει σκαστό σουτ στην κίνηση, όμως άστοχο. Η μπάλα κόντραρε στον Σάχοβ, όμως ο διαιτητής λανθασμένα υπέδειξε άουτ προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.

Στο 65΄ο Βασιλακάκης έκανε τρομερή κεφαλιά μετά από σέντρα του Ντιγκινί και ο Πασχαλάκης απέκρουσε δύσκολα με εντυπωσιακή επέμβαση διατηρώντας το μηδέν. Στο 68΄ ο ΠΑΟΚ απάντησε με μεγάλη ευκαιρία, σε σέντρα του Λημνιού από δεξιά και κεφαλιά του Μάτος που βρέθηκε στην περιοχή, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Μίρκοβιτς που δεν είχε περιθώρια αντίδρασης. Στο 72΄ ο Βασιλακάκης προσπάθησε να απειλήσει και πάλι όμως του σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής ήταν άστοχο. Στο 75΄ ο Λημνιός δοκίμασε ένα σουτ έξω από την περιοχή και ο Μίρκοβιτς μπλόκαρε δίχως δυσκολία. Στο 76΄ ο γκολκίπερ του Ατρόμητου απέκρουσε συρτό σουτ του Σάχοβ μέσα από την περιοχή. Στο 78΄ ένα μακρινό σουτ του Κιβρακίδη πέρασε άουτ. Στο 79ο λεπτό ο Ατρόμητος διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι. για χέρι του Μάτος σε μονομαχία με τον Ντιγκινί, ωστόσο δεν φάνηκε ξεκάθαρα ούτε από το ριπλέι εάν υπήρξε παράβαση.

“ΧΤΥΠΗΣΕ” ΠΑΛΙ Ο ΣΑΧΟΒ

Στο 86ο λεπτό ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τα τέρματά του με τον Σάχοβ να σκοράρει με γυριστή κεφαλιά πετυχαίνοντας το τέταρτο γκολ του στο φετινό Κύπελλο Ελλάδας. Η φάση ξεκίνησε με σέντρα του Μάτος από δεξιά και κεφαλιά του Πρίγιοβιτς που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μίρκοβιτς, στη συνέχεια ο Κάμπος έκλεψε την μπάλα από αριστερά, έδωσε στον Ελ Καντουρί που σέντραρε και ο Ουκρανός με ωραία κεφαλιά σκόραρε για το 2-0. Στο 89΄ προσπάθησε να μειώσει ο Ατρόμητος με κεφαλιά του Ντιγκινί που πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Πασχαλάκη.

Το 2-0 δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη που του δίνει σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά, ενόψει της ρεβάνς στο Περιστέρι σε δύο εβδομάδες.

Στο ΟΑΚΑ θα λύσουν τις διαφορές τους Ολυμπιακός και ΑΕΚ

Ολυμπιακός και ΑΕΚ αναμετρήθηκαν στο “Γ. Καραϊσκάκης”, στην πρώτη από τις δύο “μάχες” για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Σε ένα ντέρμπι με μπόλικη τακτική, λιγοστές φάσεις, ένταση και δυνατές μονομαχίες ως το τελευταίο σφύριγμα του Σιδηρόπουλου, που ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα και άφησε ορθάνοιχτη την πρόκριση για τη ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

Ο Όσκαρ Γκαρθία έχοντας πληροφορηθεί τη σημασία τέτοιων αναμετρήσεων έμοιαζε να φρενάρει την αρχική σκέψη του για εκτενές ροτέισον, παρ΄όλα αυτά τόλμησε τρεις σημαντικές αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Ξάνθη.

Μιραλάς, Ανσαριφάρντ και Ένχελς έμειναν εκτός ενδεκάδας, με τους Σεμπά, Τζούρτζεβιτς και Μποτία αντίστοιχα να παίρνουν φανέλα βασικού. Στο αρχικό σχήμα επέστρεψαν και οι Ζιλέ, Μάριν, αντί των Ταχτσίδη και Πάρντο. Στην αποστολή του Ολυμπιακού είχαν συμπεριληφθεί 22 παίκτες, έτσι εκτός 18άδας έμειναν οι Ίβουσιτς, Ένχελς, Χατζισαφί και Πάρντο.

Από την πλευρά του, ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε ένα 3-5-2, με τον Λιβάγια πίσω από τους Χριστοδουλόπουλο και Αραούχο, αφήνοντας στον πάγκο τους Μασούντ, Μοράν και Σιμόες. Ο Μπακάκης έκλεινε την τριάδα των στόπερ, με τους Γαλανόπουλο – Κονέ δίδυμο μέσων στον άξονα.

Ο τραυματίας Τσόσιτς και οι Μάνταλος – Γιόχανσον που χάνουν τη σεζόν, ήταν εκτός πλάνων του τεχνικού της ΑΕΚ, όπως και Κλωναρίδης, Γιακουμάκης για αγωνιστικούς λόγους. Εκτός 18άδας έμεινε ο Βράνιες.

Ο προημιτελικός του Φαλήρου ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα, ο Ολυμπιακός είχε την επιθετική πρωτοβουλία, η ΑΕΚ έμεινε πιστή στο τακτικό της πλάνο όσον αφορά το κομμάτι της ανασταλτικής λειτουργίας και το τελικό 0-0 στέλνει τις δύο ομάδες από την ίδια αφετηρία στον δεύτερο προημιτελικό του ΟΑΚΑ.

πηγή sport24

Μοίρασε το άρθρο!