Η Ομάδα Κοινωνικής Πλεκτικής του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου στο Ίδρυμα «Αγ. Παντελεήμων» 

 

Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, το πρωί, ήταν η μέρα που επισκεφθήκαμε το ίδρυμα «Αγ. Παντελεήμων» με τον πατέρα Νικόλαο Μοναστηρίδη και τις κυρίες της ομάδας.

Τα συναισθήματα ανάμεικτα.
Με ικανοποίηση είδαμε ότι οι γιαγιάδες ζουν σε ένα καλό και νοικοκυρεμένο περιβάλλον, οι γιατροί και οι νοσηλευτές στ
o ύψος των περιστάσεων (πολλοί ασθενείς, λίγο προσωπικό), να κάνουν ότι είναι δυνατόν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων. Έκπληξη και το καφεδάκι που μας κέρασε ο ιερέας του γηροκομείου π. Νικόλαος Αναστασιάδης στο Αρχονταρίκι.
Η προσφορά μας, έδωσε στιγμιαία χαρά στις γιαγιάδες αυτές. Μιλήσαμε, τις χαϊδέψαμε, σκύψαμε πάνω τους με στοργή. Φόρεσαν τις εσάρπες, ενενήντα στον αριθμό, χαμογέλασαν, μας ευχαρίστησαν, φωτογραφήθηκαν μαζί μας. Κάποιες δεν μπόρεσαν να καταλάβουν, ζούσαν αλλού…

Με λύπη παρατηρήσαμε τα μάτια τους…είχαν εγκατάλειψη…γυναίκες που πάλεψαν, αγωνίστηκαν, ανάστησαν παιδιά, δούλεψαν και κουράστηκαν, τώρα στην δύση της ζωής βιώνουν μοναξιά και ερημιά.
Δεν αρκεί μόνο το φαγητό και η περίθαλψη. Ο ανήμπορος ηλικιωμένος θέλει το ζεστό σπίτι του, τα παιδιά και τους συγγενείς του, την θαλπωρή της οικογένειάς του και όχι το κρύο δωμάτιο ενός γηροκομείου…
Η επιστροφή μας είχε μια περίεργη λύπη, η ζεστή μας εσάρπα ζέστανε τους ώμους τους, οι καρδιές τους;
Η χαρά μας κόπηκε στα δύο. Είμασταν αδύναμοι να δώσουμε αυτό που ζητούσαν τα κουρασμένα και “άδεια” μάτια τους.

 

Μοίρασε το άρθρο!