Η Μάχη της Ράκα: Η πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους έπεσε!

241825-raqqa

Οι «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις» ανακοίνωσαν την πτώση της Ράκα, της «πρωτεύουσας» του Ισλαμικού Κράτους.

Ο στρατηγός και εκπρόσωπος των «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων» (SDF), Talal Sillo δήλωσε πως η επίσκη διακήρυξη που αρμόζει στην «πτώση της παγκόσμιας πρωτεύουσας της τρομοκρατίας» έπεται, ωστόσο έσπευσε να τονίσει πως η ήττα του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα είναι οριστική.

Οι τζιχαντιστές είχαν ανακηρύξει την πόλη της Βόρειας Συρίας ως πρωτεύουσα του «χαλιφάτου» που είχαν ιδρύσει το 2014, εν μέσω του πολέμου στη χώρα. «Κατέβηκε και η τελευταία μαύρη σημαία του ISIS», ανακοίνωσε και το κουρδικό πρακτορείο.

Οι συμμαχικές δυνάμεις κατέλαβαν το νοσοκομείο της πόλης νωρίτερα, ενώ εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, δήλωσε  ότι περίπου 22 μαχητές του ISIS σκοτώθηκαν κατά την τελική μάχη. Οι υπόλοιποι «στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους» κατέληξαν περικυκλωμένοι μέσα στο δημοτικό στάδιο της Ράκα, το οποίο οι τζιχαντιστές είχαν μετατρέψει σε τεράστια φυλακή.

Πλέον οι τζιχαντιστές ελέγχουν μόνον δύο στενές λωρίδες στην ανατολική Συρία και στο δυτικό Ιράκ, με τον συριακό στρατό του καθεστώτος Άσαντ, τον ιρακινό στρατό και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) να σφίγγουν όλο και περισσότερο τον κλοιό.

Μοίρασε το άρθρο!