Η Ακρόπολη βραβεύτηκε ως το κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο στην Ευρώπη!

Ο Οργανισμός στην Ευρώπη, με την καλύτερη εθνική τουριστική στρατηγική και καμπάνια για το 2018, είναι ο ΕΟΤ με βάση τα World Travel Awards τα οποία πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα.

Το βραβείο Europe’s Leading National Tourism Strategy & Campaign 2018 παρέλαβε ο Γ.Γ. του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Τσέγας που αναφέρθηκε στο επιτυχημένο πολυεπίπεδο πρόγραμμα που υλοποιεί ο ΕΟΤ σε εφαρμογή των στρατηγικών κατευθύνσεων του υπουργείου Τουρισμού και της υπουργού Έλενας Κουντουρά, ως ο εθνικός φορέας στην παγκόσμια τουριστική προώθηση και προβολή της Ελλάδας.

Το βραβείο για την Ακρόπολη, ως το κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο στην Ευρώπη, Europe’s Leading Tourist Attraction 2018, παρέλαβε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ Χαράλαμπος Καρίμαλης.

Η υπουργός Έλενα Κουντουρά, στην ομιλία της έκανε λόγο για τουριστικό άλμα της Ελλάδας στην παγκόσμια αγορά με επιδόσεις ρεκόρ την τελευταία τριετία, και μίλησε για τις νέες αναπτυξιακές και επενδυτικές ευκαιρίες που κινητοποίησε η υλοποιούμενη εθνική τουριστική πολιτική στην ελληνική τουριστική οικονομία και στην τουριστική αγορά.

Αναφέρθηκε ακόμη στην ισχυρή εικόνα και ζήτηση που παρουσιάζει σήμερα η Ελλάδα ως παγκόσμιος ελκυστικός προορισμός για τουρισμό 365 ημέρες και πρώτη επιλογή στη Μεσόγειο και την Ευρώπη για αυθεντικές εμπειρίες και βιωματικά ταξίδια.

Όπως επίσης και στη στοχευμένη πολιτική που σχεδίασε και υλοποίησε το υπουργείο με αποτέλεσμα η Αθήνα από σταθμός διέλευσης επισκεπτών στο παρελθόν να έχει σήμερα καταστεί και να ξεχωρίζει ως δημοφιλής τουριστικός προορισμός για ταξίδια πόλεως και διαμονής 3-4 ημερών, με ρεκόρ σε όλα τα τουριστικά μεγέθη, στις διεθνείς αφίξεις, τις διανυκτερεύσεις, τις πληρότητες, τα έσοδα και τις νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις.

Η κ. Κουντουρά τόνισε την υψηλή ποιότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, το οποίο υποστηρίζει και προωθεί το υπουργείο Τουρισμού, έχοντας διαμορφώσει ένα πιο ελκυστικό πλαίσιο για τη στήριξη και ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας, ώστε σήμερα η Ελλάδα να αποτελεί στρατηγική επιλογή ξένων ομίλων για τουριστικές επενδύσεις.

Υπογράμμισε επιπλέον τη συνεισφορά του ελληνικού ιδιωτικού τομέα με υψηλό επαγγελματισμό, στην παροχή υψηλού επιπέδου φιλοξενίας και στη συνεχή αναβάθμιση του ξενοδοχειακού προϊόντος. Στο πλαίσιο της τελετής απονομής, η υπουργός παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι TV-5.

Μοίρασε το άρθρο!