Επιστήμονες ανακάλυψαν «ίχνη από τις μαύρες τρύπες άλλου σύμπαντος»

Στίγματα που παραπέμπουν σε πηγές τεράστιων ποσοτήτων ενέργειας που προέρχεται από το Big Bang και τα οποία θα μπορούσαν να προέρχονται απο μεγάλες μαύρες τρύπες πριν το δικό μας σύμπαν ισχυρίζονται ότι εντόπισαν διάσημοι φυσικοί σε μια νέα επιστημονική μελέτη.

Τα στίγματα αυτά εντοπίζονται στο κοσμικό μικροκυματικό υπόβαθρο (CMB). Πρόκειται για την ακτινοβολία που έχει την αρχή της περίπου 400.000 χρόνια μετά το Big Bang.

Ο διάσημος φυσικός, Ρότζερ Πενρόουζ, σε συνεργασία με τον Ντάνιελ Αν, καθηγητή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, και τον Κρίζστοφ Μέισνερ,θεωρητικό φυσικό του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας, υποστηρίζουν ότι τα σύμπαντα επεκτείνονται και οι μαύρες τρύπες καταβροχθίζουν τα πάντα με αποτέλεσμα σε κάποιο σημείο να υπάρχουν μόνο μαύρες τρύπες.

Σύμφωνα με τη θεωρία του Χόκινγκ, οι μαύρες τρύπες χάνουν αργά τη μάζα και την ενέργειά τους με την πάροδο του χρόνου, εκπέμποντας ακτινοβολία σωματιδίων χωρίς μάζα. Αν η ακτινοβολία του Χόκινγκ υφίσταται, οι μαύρες τρύπες θα αποσυντεθούν τελείως με αποτέλεσμα το σύμπαν να αποτελείται απο φωτόνια και βαρυτόνια (garavitons) χωρίς μάζα.

«Το θέμα γι ‘αυτό το χρονικό διάστημα είναι ότι τα βαρυτόνια και τα φωτόνια δεν βιώνουν πραγματικά χρόνο ή χώρο», δήλωσε ο καθηγητής Ντάνιελ Αν στο Live Science

Σ’ αυτή την περίπτωση, σε ένα σύμπαν που αποτελείται μόνο από βαρυτόνια και φωτόνια δεν θα υπάρχει η αίσθηση του χρόνου, συμπλήρωσε.
 ‘Ενα τέτοιο σύμπαν μοιάζει με το συμπιεσμένο σύμπαν την στιγμή του Big Bang υποστηρίζει ο Πένροουζ. «Και μετά ξεκινά εκ νέου», συμπληρώνει ο Αν.

ΠΗΓΕΣ: space.com/ΕΡΤ

Μοίρασε το άρθρο!