Επανεκλογή Αναστασιάδη στην Κύπρο

Ο Νίκος Αναστασιάδης επανεξελέγη στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με τα τελικά επίσημα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών.

Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων ο Νίκος Αναστασιάδης παίρνει 56% και 44% ο Μαλάς.

Ο Νίκος Αναστασιάδης έλαβε 225.281 ψήφους, έναντι 169.243 του κ. Μαλά, με την αποχή να ανέρχεται σε 26%, το οποίο αντιστοιχεί σε 143.401 ψηφοφόρους.

Σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογής, Κύπρο Κυπριανού, παγκυπρίως ψήφισε το 73%, σε σύγκριση με 71,8% στον α’ γύρο.

Συγχαρητήριο μήνυμα προς τον πρόεδρο Αναστασιάδη για την επανεκλογή του απηύθυνε ο πρόεδρος του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), πολιτικής οικογένειας στην οποία ανήκει ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ), από τον οποίο προέρχεται ο αρχηγός του κυπριακού κράτους.

Σε μήνυμα που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο twitter, ο επίσης κεντροδεξιός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι αναφέρει ότι ο κυπριακός λαός επέλεξε ξανά για πρόεδρό του ένα μεγάλο Ευρωπαίο ηγέτη για να τον οδηγήσει με σταθερά βήματα μπροστά.

Η νίκη Αναστασιάδη είχε φανεί ήδη από τα exit poll, που έδιναν ποσοστό 54,5% – 59,5% στον Νίκο Αναστασιάδη και 40,5% – 45,5% στον Σταύρο Μαλά.

Η τελετή ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι προγραμματισμένη στις 22:30 το βράδυ, στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία».

Η σημερινή εκλογική αναμέτρηση ήταν η 13η στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ είναι η 6η που έχει οδηγηθεί σε δεύτερο γύρο.

Μοίρασε το άρθρο!