Επανάσταση: Κολλύριο υπόσχεται να αντικαταστήσει τα γυαλιά οράσεως

Μια επαναστατική εφεύρεση από ομάδα Ισραηλινών οφθαλμιάτρων διαπιστώθηκε ότι μπορεί να θεραπεύσει τους κερατοειδείς με προβλήματα και να βελτιώσει την όραση των χοίρων. Οι κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους αναμένεται να ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες.

 Οι πρόσφατα κατοχυρωμένες με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας “νανοσταγόνες” που αναπτύχθηκαν από επιστήμονες του Shaare Zedek Medical Center και του  Bar-Ilan University’s Institute of Nanotechnology and Advanced Materials, βελτίωσαν τόσο την κοντινή όσο και την μακρινή ορατότητα κατά τις δοκιμές που έγιναν σε γουρούνια.

Αν διαπιστωθεί ότι οι σταγόνες αυτές βελτιώνουν και την ανθρώπινη όραση, τότε μπορεί να εξαλείψουν την ανάγκη για γυαλιά, σύμφωνα με την Jerusalem Post, που επικαλείται τον οφθαλμίατρο Νταβίντ Σμάντια, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

Ο Σμάντια αποκάλυψε την επαναστατική αυτή εφεύρεση σε ομιλία του σε ιατρικό συνέδριο στην Ιερουσαλήμ, υποστηρίζοντας ότι θα φέρει σημαντικές αλλαγές στην θεραπεία των ανθρώπων με μυωπία, υπερμετρωπία και άλλες παρεμφερείς ανωμαλίες.

(Πηγή: Russia Today)

Μοίρασε το άρθρο!