ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 77η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Έχουν περάσει 77 χρόνια από την ιστορική Μάχη της Κρήτης (20-5-1941). 
Η επίθεση των Γερμανών στην Κρήτη, με τη ρίψη των αλεξιπτωτιστών, χαρακτηρίστηκε ως η πιο παράδοξη μάχη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Ο αγώνας των άοπλων Κρητών κράτησε δέκα μέρες πριν οι Γερμανοί επιδρομείς καταφέρουν να κάμψουν την αντίσταση τους με τη μεταφορά εξοπλισμού από το πιο επίλεκτο τμήμα του στρατού του Χίτλερ.
Η Μάχη της Κρήτης και η αντίσταση της κρητικής γενιάς του ’41 που ακολούθησε επέδρασε καταλυτικά στο να αλλάξει η έκβαση του μεγάλου πολέμου.
Οι συνθήκες τις οποίες βιώνει ο τόπος μας επιβάλλουν να μην ξεχνάμε τους αγώνες του λαού μας και την επώδυνη για τον τόπο μας Γερμανική κατοχή. Κι ακόμη, να τιμούμε με σεβασμό και σεμνότητα εκείνους που αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για τη λευτεριά του τόπου μας.

Η επέτειος της Μάχης της Κρήτης θα τιμηθεί και φέτος από το Σύλλογο Κρητών Ωραιοκάστρου και Φίλων «Ερωτόκριτος», με τη στήριξη πάντα του Δήμου Ωραιοκάστρου, σε εκδήλωση που θα γίνει την Κυριακή 03-06-2018.
Η επιμνημόσυνη δέηση για τους ήρωες της ιστορικής Μάχης θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ωραιοκάστρου και η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο.
Θα ακολουθήσει επετειακό πρόγραμμα στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Μοίρασε το άρθρο!