Είκοσι νεκροί από νέα συντριβή αεροσκάφους στις Ελβετικές Άλπεις

Νεκροί είναι και οι 20 επιβαίνοντες του μικρού αεροσκάφους που κατέπεσε το Σάββατο στις Ελβετικές Άλπεις, ανακοίνωσε η αστυνομία στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Το αεροπλάνο, τύπου JU-52, της αεροπορικής εταιρείας JU-Air, κατέπεσε στις Ελβετικές Άλπεις κοντά στο βουνό Πιζ Σέγκνας, στο καντόνι του Γκριζόν.

Η εταιρεία σύντομα επιβεβαίωσε το αεροπορικό δυστύχημα, με ανάρτησή της στο Twitter, ενώ η αστυνομία γνωστοποίησε ότι η συντριβή έγινε σε υψόμετρο 2.540 μέτρων.

Επέβαιναν 17 επιβάτες μαζί με τους δύο πιλότους και την αεροσυνοδό.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος ήταν το τύπου JU-52 HB-HOT της εταιρείας JU-Air και ότι εκτελούσε την πτήση από το Λοκάρνο κοντά στο νότιο σύνορο της Ελβετίας προς την βάση της αεροπορικής εταιρείας στο Ντέμπεντορφ, στη Ζυρίχη.

Η αεροπορική εταιρεία αυτή ιδρύθηκε το 1982, διαθέτει τρία αεροσκάφη Ju-52 τα οποία είχε αποσύρει η Ελβετική Πολεμική Αεροπορία και τα οποία πραγματοποιούν περιηγήσεις και ναυλώνονται από επισκέπτες της περιοχής.

Τα αίτια της τραγωδίας, μέχρι στιγμής, παραμένουν άγνωστα.

Την ίδια ώρα, οι αρχές έχουν προχωρήσει στον αποκλεισμό του εναέριου χώρου των ελβετικών Άλπειων έως την Κυριακή το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι την χθες επίσης Σάββατο, συνέβη και δεύτερο αεροπορικό δυστύχημα στην Ελβετία, όπου έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα, μέλη της ίδιας οικογένειας.

Το δυστύχημα συνέβη σε δύσβατο σημείο του ορεινού όγκου Ρενγκ, στο Νίντβαλντεν. Οι αρχές διεξάγουν έρευνες για την εξακρίβωση των αιτιών της τραγωδίας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Μοίρασε το άρθρο!