Δεν είναι άσεμνα​​. Σκουπίδια είναι​!​​​

Η εισαγγελική παρέμβαση για το τηλεπαιχνίδι Game Of Love ήταν η λάθος αντίδραση για το σωστό θέμα. Γιατί το ζήτημα δεν είναι ποινικό αλλά πολιτισμικό.

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για να διερευνηθούν οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για παράβαση του νόμου περί “ασέμνων” στον ΑΝΤ1 που το μεταδίδει αλλά και παράβασης καθήκοντος για τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ως εποπτεύουσας αρχής.

Ο εισαγγελέας εντοπίζει ένα υπαρκτό ζήτημα καθώς η τελευταία “εσοδεία” ριάλιτυ αγγίζει τον πάτο της τηλεοπτικής αισθητικής και κάθε νέο είναι χειρότερο από το προηγούμενο. Υπάρχουν τηλεοπτικοί σταθμοί που από το μεσημέρι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης μέρας μεταδίδουν συνεχόμενα ριάλιτυ αυτού του επιπέδου και διακόπτουν μόνο για ειδήσεις και διαφημίσεις.

Όμως δεν χρειάζεται ποινική διερεύνηση περί ασέμνων, που μοιάζει έννοια παρωχημένη, αλλά άμεση παρέμβαση του ΕΣΡ για υποβάθμιση προγράμματος. Η ανεξάρτητη αρχή οφείλει να αναλάβει τον ουσιαστικό εποπτικό ρόλο και να μοιράσει πρόστιμα και κυρώσεις για το προσβλητικό περιεχόμενο των προγραμμάτων και όχι να ενδυθεί τον ρόλο του πουριτανού κήρυκα που έκανε στο παρελθόν με μεγάλη αποτυχία.

Δεν είναι άσεμνα λοιπόν, είναι απλώς σκουπίδια​. Δ​εν είναι θέμα ποινικού κώδικα αλλά ποιοτικής στάθμης. 

Μοίρασε το άρθρο!