ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ: Ή ΜΕ ΤΟΝ ΖΑΕΦ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να απολογηθούν για την τεράστια «πληγή» που άνοιξαν στο “σώμα” της Μακεδονίας με τη συμφωνία των Πρεσπών κάλεσε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου τη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από το κατάμεστο αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής», στο δημαρχείο του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε χθες το πρωί το πολιτικό του γραφείο με τίτλο «Κωνσταντίνος Καραμανλής: Ο Αναμορφωτής της Ελλάδας».

«ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ πρέπει να επιλέξουν. Ή με τον Ζόραν Ζάεφ ή με τους Έλληνες. Ή θα υπερασπιστούν τα εθνικά μας δίκαια ή θα γίνουν οι “χρήσιμοι ηλίθιοι” της ιστορίας και των Σκοπίων» τόνισε καταχειροκροτούμενος ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., υπενθυμίζοντας ότι η χθεσινή ημέρα (14η Οκτωβρίου) ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Μακεδονικού Αγώνα.

«Με απέραντο σεβασμό στις αρχές και τις αξίες που μας κληροδότησε ο αείμνηστος Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, άπαντες στη Νέα Δημοκρατία καλούμαστε να σταθούμε υπεύθυνα απέναντι στις προκλήσεις των καιρών. Είτε ως αντιπολίτευση, είτε ως κυβέρνηση, η ΝΔ δεν θα επικυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Εθνική μας αποστολή είναι η επείγουσα επανεκκίνηση της πατρίδας. Η αφύπνιση του ελληνισμού, ώστε να ξαναπάρουμε τις τύχες της χώρας στα χέρια μας» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως οι «θεατρινισμοί» των Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου δεν πείθουν ούτε τις… κοινοβουλευτικές τους ομάδες.

«Όταν καταθέσαμε στη Βουλή πρόταση μομφής πριν την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, είχαμε ξεκαθαρίσει ότι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σημαίνει “ναι” στο ξεπούλημα της Μακεδονίας. Προειδοποιήσαμε τους βουλευτές της συγκυβέρνησης πως όσοι βάλουν την καρέκλα πάνω από την πατρίδα, συνυπογράφουν με την απόφασή τους τη συμφωνία της ντροπής. Σήμερα κανείς τους δεν δικαιούται να λέει πως δεν γνώριζε. Πόσο μάλλον να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα παριστάνοντας τους “Μακεδονομάχους”», ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ο κ. Καράογλου.

Για «θεατρινισμό» κατηγόρησε την συγκυβέρνηση και η κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης, βουλευτής Β΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, κα. Σοφία Βούλτεψη. «Ο Πάνος Καμμένος εάν ήθελε να μην περάσει η συμφωνία των Πρεσπών δεν θα την ψήφιζε. Ωστόσο επέλεξε να “πουλήσει” τη Μακεδονία για χάρη της καρέκλας» επισήμανε αρχικά, εκφράζοντας τις ανησυχίες της για πτυχές της συμφωνίας τις οποίες, όπως είπε, «θα τις βρούμε μπροστά μας και οι επόμενες γενιές των Ελλήνων θα τις πληρώσουν ακριβά». Όσον αφορά στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, σημείωσε με έμφαση πως «δίδαξε τι είναι δημοκρατία στην πράξη».

Τέλος, ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, έκανε ειδική αναφορά στον ρόλο που διαδραμάτισε ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας ως θεσμικό σύμβολο εθνικής ενότητας.

«Υπήρξε εχθρός της δημαγωγίας και της εύκολης ρητορείας. Ακόμα και η σιωπή του ήταν εκκωφαντική. Πίστευε ότι αντί για εκείνον έπρεπε να μιλούν οι πράξεις και τα έργα του. Αυτή η πολιτική του αρχή ήταν αφετηρία και θεμέλιο της σταδιοδρομίας του. Ως εκ τούτου το εύρος της πολιτικής του παρέμβασης ήταν πάντα τεράστιο και πολυεπίπεδο» σημείωσε, ενώ έκλεισε την ομιλία του λέγοντας πως «η μεγαλύτερη παρακαταθήκη που άφησε είναι η αποτελεσματικότητα του πολιτικού».

Μοίρασε το άρθρο!