ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη σημερινή συνεδρίαση της διαρκούς επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, με θέμα την κύρωση πράξεων νομοθετικού περιεχομένου που αφορούν στην παράταση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά που δοκιμάζονται από την προσφυγική-μεταναστευτική κρίση, αλλά και τη σύσταση ειδικού λογαριασμού για την αρωγή των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές που κατέκαψαν την Αν. Αττική, ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, πρότεινε να παραταθεί η διαδικασία συζήτησης κατά μια ημέρα προκειμένου να προσκληθούν στην επιτροπή και να τοποθετηθούν εκπρόσωποι των κοινωνικών ομάδων που είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι.

Παρά το γεγονός ότι η παραπάνω πρόταση έγινε αποδεκτή από το σύνολο των εισηγητών των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο αντιπρόεδρος της διαρκούς επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και προεδρεύων της διαδικασίας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γρεβενών κ. Χρήστος Μπγιάλας, απέρριψε το σχετικό αίτημα επικαλούμενος διαδικαστικά ζητήματα.

Σχολιάζοντας την παραπάνω κυβερνητική επιλογή, ο κ. Καράογλου δηλώνει τα εξής:

«Ως υπεύθυνο κόμμα η ΝΔ δεν άσκησε ποτέ μικροπολιτική πάνω σε ανθρώπινες ζωές. Δεν το έπραξε ποτέ, δεν θα το κάνει ούτε και σήμερα. Για αυτό και επικύρωσε τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που κατέθεσε η κυβέρνηση, εκφράζοντας παράλληλα τις ενστάσεις της, καθώς και μια σειρά εύλογων ερωτημάτων που προκύπτουν από αυτές.

Ωστόσο δεν μπορώ να μην στηλιτεύσω την απόφαση του προεδρεύοντα να απορρίψει την πρότασή μου και να μην δεχθεί να προσέλθουν στο Κοινοβούλιο αντιπροσωπεία κατοίκων των νησιών που δοκιμάζονται σκληρά από την προσφυγική-μεταναστευτική κρίση, καθώς επίσης και αντιπροσωπεία των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής που έχασαν συγγενείς και περιουσίες από τις φονικές πυρκαγιές του περασμένου Ιουλίου.

Είναι πασιφανές πως η άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας πηγάζει από το γεγονός ότι δεν θέλει να ακουστεί στο Κοινοβούλιο η φωνή των πραγματικά αγανακτισμένων. Εκείνων, δηλαδή, που έχουν πληγεί με τον πιο σκληρό τρόπο από τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση και “πληρώνουν” τις συνέπειες της αναλγησίας και της παθητικότητάς της.

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ πρέπει να γνωρίζουν πως όσο και αν προσπαθούν -με προφάσεις- να φιμώσουν εκείνους που σύμφωνα με τον κ. Πολάκη “θολώνουν” την κυβερνητική εικόνα, η ώρα της κάλπης είναι κοντά και η φωνή τους θα ακουστεί με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο. Οι 99 νεκροί της τραγωδίας στην Ανατολική Αττική και το γεγονός ότι τα νησιά του Αιγαίου μετατρέπονται σε “αποθήκες ψυχών” θα στοιχειώνουν για πάντα τις συνειδήσεις των συναδέλφων της πλειοψηφίας. Αντί, λοιπόν, να κλαίνε κατόπιν εορτής πάνω από τα συντρίμμια των πολιτικών τους, ας αντιληφθούν ότι κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν».

Μοίρασε το άρθρο!