ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Θ.Καράογλου: ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ «ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ» ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ BULLYING ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έκκληση στην Πολιτεία να αναλάβει τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της ελληνικής οικογένειας γύρω από το θλιβερό φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού απευθύνει ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, με αφορμή την πρόσφατη αυτοχειρία ενός μαθητή στην Αργυρούπολη της Αθήνας.

Με ερώτησή του στο Κοινοβούλιο, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας προτρέπει τις ηγεσίες των υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών να εμπλουτίσουν τις γνώσεις των δασκάλων-εκπαιδευτικών γύρω από το φλέγον ζήτημα, ούτως ώστε να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην εξάλειψή του από τα ελληνικά σχολεία.

«Δυστυχώς», επισημαίνει στην ερώτηση ο κ. Καράογλου, «η συστηματική και σκόπιμη χρήση σωματικής, λεκτικής ή διαδικτυακής βίας μεταξύ μαθητών τείνει να εξελιχθεί σε “επιδημία”, δεδομένου ότι αποτελεί μια καθημερινή πραγματικότητα πολύ πιο συνηθισμένη από όσο φανταζόμαστε.

Λειτουργώντας ως αντανάκλαση της κοινωνίας», συνεχίζει, «το bullying “γεννά” έμμεσο κοινωνικό αποκλεισμό, θυματοποιώντας κυρίως ανήλικα παιδιά τα οποία βρίσκονται στην αυγή της ζωής τους μιας και “πλάθουν” το χαρακτήρα τους».

Και καταλήγει: «Όσα παιδιά στοχοποιούνται, εμφανίζουν τάσεις απομόνωσης και κατάθλιψης με δυσάρεστες πολλές φορές προεκτάσεις».

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι και τα αποτελέσματα πανευρωπαϊκής μελέτης που εκπόνησε πριν λίγα λόγια το «Χαμόγελο του Παιδιού», σύμφωνα με τα οποία τα κρούσματα bullying στη χώρα μας έχουν διπλασιαστεί, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να κατέχει την τέταρτη θέση ανάμεσα σε 41 κράτη, με ένα στα τρία Ελληνόπουλα να έχει πέσει θύμα σωματικής, λεκτικής ή διαδικτυακής βίας.

Μοίρασε το άρθρο!