ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Γ.ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ: ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΕΛΠΕ;

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε με έντονο προβληματισμό τη διαδικασία πώλησης της πλειοψηφίας των μετοχών των ΕΛΠΕ από το ΤΑΙΠΕΔ.

Μιας διαδικασίας, που όπως έχει δομηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ, αφήνει αναπάντητα ερωτήματα για την ορθή διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος εν γένει όσο και ειδικότερα του συμφέροντος των ΕΛΠΕ, των βασικών μετόχων των ΕΛΠΕ, των επενδυτών που κατέχουν μετοχές των ΕΛΠΕ, καθώς βεβαίως και των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ.

Ο ρυθμιστικός, παρεμβατικός και αναπτυξιακός ρόλος που έχουν τα ΕΛΠΕ στην πετρελαϊκή αγορά δεν μπορεί να θυσιάζεται σε πολιτικά και κερδοσκοπικά συμφέροντα.

Η οικονομική ευρωστία των ΕΛΠΕ τα καθιστούν ικανά να χρηματοδοτήσουν τα επενδυτικά προγράμματα που χρειάζονται, ώστε να διευρύνουν την επιχειρηματική τους βάση και την ανταγωνιστικότητα τους και αυτό φάνηκε με τα αποτελέσματα του εξαμήνου (473 εκ EBITDA).

Καλούμε την κυβέρνηση να δώσει αναλυτικές εξηγήσεις για την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου μιας από τις σημαντικότερες και πλέον κερδοφόρες ελληνικές επιχειρήσεις και να αναλάβει τις ευθύνες της, γιατί ο Έλληνας καταναλωτής, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η βιομηχανία, η αγροτική οικονομία, οι μεταφορές, κινδυνεύουν να καταστούν έρμαιο, πολυεθνικών που καραδοκούν να ελέγξουν την εγχώρια αγορά.

Μοίρασε το άρθρο!