ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Γ.Αρβανιτίδη: Ιδού η Ρόδος, ιδού και…οι «αστοχίες» της κυβέρνησης στην ενεργειακή πολιτική

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αυτή τη φορά είναι το νησί της Ρόδου που έμεινε για περίπου τρεις ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω γενικού «μπλακ άουτ» που προκλήθηκε από τεχνική βλάβη. Και ενώ είναι γνωστά τα προβλήματα, με τη Ρόδο να βιώνει αντίστοιχα φαινόμενα και πέρσι, δεν έχουν γίνει όλες οι οφειλόμενες ενέργειες για την αντιμετώπισή τους από πλευράς αρμοδίων.

Τα φαινόμενα χαμηλών φορτίων ρεύματος που υπάρχουν αυτή την εποχή στο νησί λόγω χαμηλής ζήτησης, και ο συνδυασμός τους με “αστοχίες” του συστήματος έχουν πρόσφατα ξανασυμβεί στη Ρόδο. Δεν έχουν όμως γίνει οι απαραίτητες προμήθειες πυκνωτών για την εξισορρόπηση του συστήματος, ώστε να αποτρέπονται αυτά τα προβλήματα όταν υπάρχει χαμηλή ζήτηση.

Οι όποιες «αστοχίες» υλικών και συστημάτων έρχονται δεύτερες ως αιτίες στα πολλαπλά «μπλακ άουτ» που βιώνει η χώρα, μπροστά στην κεντρική «αστοχία» της κυβέρνησης να χαράξει και να εφαρμόσει έγκαιρα μια αποτελεσματική και προς όφελος των καταναλωτών ενεργειακή πολιτική.

Υ.Γ. Περισσότερες από 3 ώρες μετά από το «μπλακ άουτ» στη Ρόδο καμία ενημερωτική ανακοίνωση δεν έχει βγει ούτε από το Υπουργείο, ούτε από καμία άλλη αρμόδια αρχή. Οι πολίτες στο «σκοτάδι» κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Μοίρασε το άρθρο!