ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συνάντηση Σάββα Αναστασιάδη-Robert Brannekämper για το Ελληνικό Σχολείο στο Μόναχο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση  με τον Βουλευτή του βαυαρικού Κοινοβουλίου  Robert Brannekämper, είχε σήμερα 24 Σεπτεμβρίου, στις 14:30 μ.μ. στη Βουλή,  ο Βουλευτής ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης με την ιδιότητα του Αν. Τομεάρχη Εξωτερικών, για θέματα Απόδημου Ελληνισμού.

Στη συζήτηση πέρα από τα γενικά θέματα κυριάρχησε αυτό της ανέγερσης του Ελληνικού σχολείου στο Μόναχο, οι εργασίες του οποίου σταμάτησαν την άνοιξη του 2015.

Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε τη σταθερή θέση του κόμματος της ΝΔ για αποπεράτωση και λειτουργία του σχολείου, όπως είχε συμφωνηθεί από την αρχή.

« Θα πρέπει η πλευρά των Βαυαρών να αναγνωρίσει τη συμβολή της ελληνικής κοινότητας στην οικονομική, πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη της Βαυαρίας και της Γερμανίας γενικά, και στα πλαίσια της φιλίας και της συνεργασίας των δυο λαών, να σεβαστεί την επιθυμία της ελληνικής παροικίας και να μην στερήσει τη δυνατότητα στα ελληνόπουλα να φοιτήσουν σε ένα σύγχρονο σχολείο. Δεν είναι δυνατό εξ’ αιτίας αυτού του γεγονότος να τραυματιστούν οι σχέσεις των δυο κοινοτήτων. Ελπίζουμε στο τέλος να δοθεί λύση» κατέληξε.

Μοίρασε το άρθρο!