ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ Γ. ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΩΝ

αρχείο λήψης

Την άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, προκειμένου να λάβει τα απαραίτητα μέτρα εξάλειψης, κατά του φαινομένου της επέλασης μεγάλων πληθυσμών αγριόχοιρων και των ζημιών που προξενούν σε περιοχές με μεγάλες καλλιέργειες, ζητά με την υπ΄αριθμ.Πρ.7642/27-7-2017 ερώτησή του προς τους αρμόδιους υπουργούς, ο βουλευτής της Β’ περιφέρειας Θεσσαλονίκης Γιώργος Λαζαρίδης.

Οι ζημιές αυτές δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ γεγονός που προκαλεί σημαντική απώλεια του ετήσιου εισοδήματος των αγροτών, οι οποίοι έχουν περιέλθει σε απόγνωση και αφορά κυρίως, αλλά όχι αποκλειστικά, πολίτες των ορεινών χωριών της επαρχίας Λαγκαδά & Βόλβης, των βορείων και ανατολικών προαστίων της Θεσσαλονίκης, αλλά και την επικράτεια στο σύνολό της.

Αρκετά συχνά, κάτοικοι των προαστίων της Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν ότι οι αγριόχοιροι φθάνουν κατερχόμενοι από το δάσος του Σέϊχ Σου, ακόμη και στις αυλές σπιτιών, αναζητώντας τροφή. Ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες καταγγέλλουν αγρότες στην Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και στον κάμπο της Κωπαΐδας.

Πέραν αυτού και λόγω της διαβίωσης των αγριόχοιρων κοντά σε κατοικημένες περιοχές, δεν παύει να ελλοχεύει ο κίνδυνος τροχαίου ατυχήματος καθώς οι αγριόχοιροι κινούνται κάθετα στους οδικούς άξονες ημέρα και νύχτα, με πολίτες να εκφράζουν και προσωπικούς φόβους για την σωματική τους ακεραιότητα.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ζητά άμεσα λύσεις στην αντιμετώπιση του προβλήματος, με εφαρμογή κατασταλτικών μέτρων για τον έλεγχο των πληθυσμών του αγριόχοιρου και την εφαρμογή ανακουφιστικών μέτρων, για τους παραγωγούς που έχουν πληγεί, κατόπιν εκτίμησης και στο μέτρο του δυνατού.

 

Από το Γραφείο Τύπου

Μοίρασε το άρθρο!