ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΤΟΝ ΟΑΣΘ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την επιλογή νέων διευθυντών στον ΟΑΣΘ με μη αξιοκρατική διαδικασία φέρνει στη Βουλή ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, με ερώτηση που κατέθεσε στον αρμόδιο υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Βασιζόμενος στην έγγραφη καταγγελία του προέδρου του ΤΕΕ/ΤΚΜ προς τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, η οποία έχει δημοσιευτεί στον ηλεκτρονικό Τύπο, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει ότι η νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ τοποθέτησε σε νευραλγικές θέσεις ευθύνης αποφοίτους ΤΕΙ, οι οποίοι έχουν πτυχίο άσχετο με το αντικείμενο της διεύθυνσης την οποία κλήθηκαν να αναλάβουν. Κύριο προσόν τους, όπως τονίζει χαρακτηριστικά στην ερώτηση ο κ. Καράογλου, είναι το γεγονός ότι θεωρούνται φίλα προσκείμενοι προς τους διοικούντες του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, γίνεται ειδική αναφορά σε δυο συγκεκριμένες περιπτώσεις αναξιοκρατίας, οι οποίες αφορούν τα τμήματα προμηθειών και προγραμματισμού εργασιών συντήρησης. Ενώ και τις δυο θέσεις διεκδικούσαν διπλωματούχοι μηχανολόγοι μηχανικοί, μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας και κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, εν τέλει επιλέχθηκαν πρόσωπα με εκπαίδευση που δεν εμπίπτει στο συγκεκριμένο επιστημονικό αντικείμενο. Για παράδειγμα, για τη θέση διευθυντή του τμήματος προμηθειών επιλέχθηκε απόφοιτος του ΤΕΙ ζωικής παραγωγής, ενώ για εκείνη του διευθυντή προγραμματισμού εργασιών συντήρησης απόφοιτος του ΤΕΙ λογιστικής.

Με την ερώτηση ο κ. Καράογλου ζητά από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών να του γνωστοποιήσει:

-με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν οι δυο νέοι διευθυντές,

-εάν προτίθεται να επανεξετάσει τα αποτελέσματα που αφορούν στην προκήρυξη των συγκεκριμένων θέσεων ευθύνης,

-εάν είναι ενήμερος για την επιστολή-καταγγελία του προέδρου του ΤΕΕ/ΤΚΜ προς τη διοίκηση του Οργανισμού,

-καθώς και με ποιόν τρόπο ο Οργανισμός διασφαλίζει την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας προς τους Θεσσαλονικείς, όταν στις θέσεις ευθύνης επιλέγονται πρόσωπα με πτυχίο άσχετο ως προς το αντικείμενο της διεύθυνσης την οποία αναλαμβάνουν.

Για το Γραφείο Τύπου

Χρήστος Τσαλικίδης

2310 525545

6945240224

Μοίρασε το άρθρο!