Γ.ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ: Η κυβέρνηση υποσκάπτει τον θεσμό της Δικαιοσύνης και μαζί το μέλλον της χώρας

Παρέμβαση για θέματα δικαιοσύνης στην επίκαιρη επερώτηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έκανε σήμερα στη Βουλή ο βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης της ΔΗ.ΣΥ. Γιώργος Αρβανιτίδης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Ο τρόπος που χειρίζεται η κυβέρνηση τα ζητήματα δικαιοσύνης, θέλοντας να πλάσει κατά το δοκούν ενόχους, συνενόχους, σκάνδαλα υπαρκτά ή μη, επικοινωνιακές τακτικές κ.α. παραπέμπει στην αντίληψη ότι θεωρεί την δικαιοσύνη έναν κλειστό θεσμό δικής της επιρροής. Δυστυχώς αυτή η αντίληψη για μια περιχαρακωμένη διαχείριση θεμάτων δικαιοσύνης, προς ίδιον κομματικό όφελος και η “πλαστελινοποίηση» θεσμών και “ανεξάρτητων» αρχών από την παρούσα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα κοστίσει στην χώρα πολύ περισσότερο από ότι νομίζουμε.

Το δίδυμο πρόβλημα της πολυνομίας και της κακονομίας και οι καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης, που είναι το βασικό ζητούμενο για την προώθηση επενδυτικών σχεδίων, όπως πολύ σωστά έχει εντοπίσει και παρουσιάσει και η ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ, δεν είναι στις προτεραιότητες των κυβερνώντων.

Η ανεξάρτητη και αποτελεσματική δικαιοσύνη είναι πυλώνας δημοκρατίας και πυλώνας ανάπτυξης και ευημερίας.

Το μόνο που πετυχαίνει η κυβερνητική πλειοψηφία είναι να υπονομεύει τον ρόλο της δικαιοσύνης στη δημοκρατία αλλά και στην ανάπτυξη της πατρίδας μας. Υποσκάπτοντας την ανεξαρτησία και την αποτελεσματικότητα της δικαιοσύνης, υποσκάπτετε το μέλλον της χώρας.»

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο της ομιλίας:https://bit.ly/2sp3125

Μοίρασε το άρθρο!