Γ.Αρβανιτίδης: Την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο για τις περιοχές που επηρεάζονται ψήφισε η κυβέρνηση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβερνητική πλειοψηφία ψήφισε ένα κακογραμμένο νομοσχέδιο με fast trackδιαδικασία, στο πλαίσιο περιορισμού της ΔΕΗ στην αγορά ενέργειας.

Ως ειδικός αγορητής της ΔΗ.ΣΥ. και αρμόδιος για θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Αρβανιτίδης προκάλεσε τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας να καταθέσει ποια εναλλακτικά σενάρια εξετάστηκαν και για ποιους λόγους απορρίφθηκαν, αλλά δυστυχώς δεν έλαβε καμία απάντηση.

Δεν υπάρχει κανένα άλλο παράδειγμα «αποεπένδυσης» μιας ενεργειακής εταιρείας στην Ε.Ε. με πώληση λιγνιτικών μονάδων σημείωσε ο βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ. και ζήτησε επίσης να υπάρξει πλήρης εποπτεία από τη Βουλή της εξέλιξης του διαγωνισμού παραχώρησης.

Ενώ θα έπρεπε να αναζητάμε κεφάλαια και επενδύσεις σε δίκτυα και ΑΠΕ ώστε η χώρα να γίνει ενεργειακός κόμβος, κάνουμε βήματα σημειωτόν, ανακατανέμοντας τον λιγνίτη.

Τέλος, ο κ. Αρβανιτίδης επεσήμανε ότι παρά τις μικροβελτιώσεις της τελευταίας στιγμής η κυβέρνηση δεν παρουσίασε ένα συνολικό σχέδιο για την  μεταλιγνιτική εποχή που έχουν ανάγκη περιοχές, οι οποίες επιρρεάζονται, όπως η Φλώρινα, η Κοζάνη και η Αρκαδία.

Συζήτηση στην Ολομέλεια του Νομοσχεδίου για τη ΔΕΗ

Μοίρασε το άρθρο!