Γιάννης Μπουτάρης: Ήταν εφιαλτικό αυτό που έζησα – Με χτυπούσαν σε όλο μου το σώμα

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης πέρασε το βράδυ, για προληπτικούς λόγους, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος δέχτηκε νωρίτερα το απόγευμα του Σαββάτου, επίθεση από μερίδα συμμετεχόντων στην εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στον Λευκό Πύργο.

Ερωτηθείς για το αν γνωρίζει ποιοι ήταν οι άνθρωποι που τον χτύπησαν, ο δήμαρχος είπε: “Δεν πρόσεξα ποιοι ήταν. Έχω ορισμένες καθαρές καταστάσεις στο μυαλό μου για το πώς ξεκίνησε η ιστορία, αλλά δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω. Παντού με χτύπησαν. Ήταν κάμποσοι. Με χτυπούσαν παντού. Κλωτσιές μπουνιές, τα πάντα. Αυτοί δε νομίζω ότι ήταν Πόντιοι. Με τους Πόντιους έχω καλή σχέση”.

Λίγο πριν τις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Γιάννης Μπουτάρης έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς της Ασφάλειας για το περιστατικό, ενώ κατάθεση έδωσε και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό των δραστών που επιτέθηκαν στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη στον Λευκό Πύργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival.gr αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διενεργούν προανάκριση προκειμένου να ταυτοποιηθούν όσοι συμμετείχαν στο επεισόδιο κατά του δημάρχου.

Αυτή την ώρα, εξετάζεται όλο το οπτικό υλικό που έχει δημοσιευτεί σε μέσα ενημέρωσης αλλά και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να διαπιστωθεί ποια άτομα προέβησαν σε αδικήματα, να ταυτοποιηθούν και στη συνέχεια να διαταχθεί η σύλληψή τους.

Πηγή: thestival.gr, πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοίρασε το άρθρο!