Αφιέρωμα: Οι οικογένειες που συνυπήρξαν στον Ηρακλή!

Με αφορμή την παρουσία στον πάγκο της ομάδας του Αλέκου Βοσνιάδη, και του υιού του Παναγιώτη που είναι ένας από τους τερματοφύλακες του Ηρακλή, το Bluenews.gr σας παρουσιάζει τις οικογένειες, που έχουν αγωνιστεί στον Ηρακλή, κυρίως την  τελευταία 25ετία.

Από τον πατέρα στο υιό, ή δύο αδέρφια μαζί, Κώστας Βέλλιος, Απόστολος Βέλλιος,Κώστας Δινόπουλος και Γιώργος Δινόπουλος, Νίκος Καλαμπάκας, Δημήτρης Καλαμπάκας,Παντελής Καπετάνος,Κώστας Καπετάνος,Δανιήλ Παπαδόπουλος,Γιάννης Παπαδόπουλος,Γιώργος Παπαδόπουλος,Χρήστος Παληγεώργος,Γιώργος Παληγεώργος, Παντελής και Αντώνης Αθανασίου, Αλέκος και Παναγιώτης Βοσνιάδης.

Κώστας Δινόπουλος

Ήταν τερματοφύλακας του Ηρακλή για 15 σεζόν από το 1965 ως το 1979,μέλος της ομάδας του 1976 που κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδος, αλλά επίσης ήταν παρών στον αγώνα της σεζόν 1971-72 κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Καυτανζόγλειο, όπου έγινε το ρεκόρ εισιτηρίων στο στάδιο που κρατάει ως σήμερα.

Γιώργος Δινόπουλος

Την δεκαετία του 2000 βρέθηκε στον Ημίθεο ο υιός του Γιώργος, ο οποίος ήταν και αυτός τερματοφύλακας,όμως δεν είχε την ίδια ποδοσφαιρική διαδρομή του πατέρα του.

Ο Γιώργος φόρεσε την φανέλα του Ηρακλή από το 2000-02 στην συνέχεια αγωνίστηκε σε  Νίκη Βόλου-Πιερικό-Απόλλων Κ.-Επανομή-ΠΑΟΝΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος εκτός από τερματοφύλακας, στον Ηρακλή αγωνίστηκε και ως παίκτης σε έναν αγώνα στην Ξάνθη την σεζόν 2001-02 όπου ο Ημίθεος έπαιξε με 4 γκολκίπερ ο ένας στο τέρμα και οι υπόλοιποι τρεις μέσα.

Συγκεκριμένα αυτό συνέβη στις 21 Απριλίου του 2001.

Νίκος Καλαμπάκας 

Αποτέλεσμα εικόνας για νικος καλαμπακας ηρακλης

Ο Νίκος Καλαμπάκας γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου του 1953, ξεκίνησε την καριέρα του από τον Απόλλων Λιτόχωριου, στην συνέχεια πήγε στον μεγάλο Πιερικό τότε,ενώ με τον Ημίθεο στο στήθος αγωνίστηκε από το 1979-83 ,στον Ηρακλή αγωνίστηκαν και οι δύο του γιοί ο Στέλιος στην Β΄ομάδα, και ο Δημήτρης στην ανδρική.

Δημήτρης Καλαμπάκας 

Ο Δημήτρης ήταν μέλος του Ημίθεου από το 2001-03 μετά κυρίως αγωνίστηκε σε μικρές κατηγορίες,αλλά και στην ομάδα από όπου ξεκίνησε ο πατέρας του δηλαδή στον Απόλλων Λιτόχωριου.

Κώστας Βέλλιος

Αποτέλεσμα εικόνας για κωστας βελλιος ηρακλης

Ο πατέρας του Απόστολου Βέλλιου Κώστας ήταν αυτός που είχε πετύχει γκολ σε ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Καυτνατζόγλειο,στις 22 Νοεμβρίου του 1987 μπροστά στην Θύρα 1 ο τότε 23χρόνος Κώστας Βέλλιος.

Το ίδιο πέτυχε και ο Απόστολος στις 18 Οκτωβρίου του 2015 δηλαδή 27 χρόνια μετά, με τον Απόστολο να είναι έναν χρόνο μεγαλύτερος δηλαδή 24 από ότι ήταν ο πατέρας του.

Απόστολος Βέλλιος

Αποτέλεσμα εικόνας για vellios

Ο Απόστολος Βέλλιος αγωνίστηκε σε θητείες στον Ηρακλή, η πρώτη ήταν από το 2008-11 με 4 γκολ, στην συνέχεια ακολούθησε η μεταγραφή στην Έβερτον, το Ευρωπαϊκό του ταξίδι συνεχίστηκε στις Μπλάκπουλ,Λίρς, και Βέστσιελαντ, ενώ το καλοκαίρι του 2015 πήρε τον δρόμο της επιστροφής για την μεγάλη του αγάπη τον Ηρακλή.

Την σεζόν 2015-16 σε 27 συμμετοχές πέτυχε 11 γκολ, οι εμφανίσεις αυτές τον έφεραν για πρώτη φορά στην Εθνική ανδρών,και το καλοκαίρι του 2016 στην Αγγλική Νότιγχαμ έναντι 1,2 εκατομμυρίων ευρώ όπου συνεχίζει ως σήμερα.

Δανιήλ Παπαδόπουλος 

Αποτέλεσμα εικόνας για δανιηλ παπαδοπουλος

Ο Δανιήλ Παπαδόπουλος ξεκίνησε την καριέρα στον ερασιτεχνικό σύλλογο του Ολύμπου Δεντροποτάμου, από το 1981 ως το 1998 φόρεσε τον Ημίθεο στο στήθος αγωνίστηκε σε 419 παιχνίδια και σημείωσε 64 τέρματα.

Στο Ηρακλή αγωνίστηκαν επίσης και οι δύο του γιοί ο λόγος για τους Γιάννη και Γιώργο, ο πρώτος αγωνίζεται ως αμυντικό χαφ, και ο δεύτερος είναι τερματοφύλακας.

Γιάννης Παπαδόπουλος

Αποτέλεσμα εικόνας για δανιηλ παπαδοπουλος

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Ηρακλή στον οποίο αγωνίστηκε από το 2006-08 με 25 συμμετοχές και ένα τέρμα κόντρα στην Ξάνθη, στην συνέχεια έπαιξε σε: Ολυμπιακό,Ντιναμό Δρέσδης,Άρη, ΚΣ Κρακόβια,Χάποελ Μπνέι Σαχνίν,Χάποελ Ακρέ,Χάποελ Κφαρ Σαμπά, Βέροια,Νέα Σαλαμίνα, το φετινό καλοκαίρι επέστρεψε στον Ημίθεο μετά από 10 χρόνια.

Γιώργος Παπαδόπουλος

Αποτέλεσμα εικόνας για δανιηλ παπαδοπουλος

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος είναι γεννημένος στις 28/1/1994 και αυτός ξεκίνησε από τις ακαδημίες, ντεμπούτο με την ανδρική ομάδα έκανε στην Δ΄Εθνική κόντρα στον Εθνικό Σοχού με πολύ καλή εμφάνιση.

Δεν κατάφερε να συνεχίσει στην ομάδα παρότι είχε συμβόλαιο, και πήρε μεταγραφή για τον Ηρακλή Αμπολεκήπων, η επιθυμία του ήταν να παίξει στον Ηρακλή, και από την στιγμή που δεν συνέχισε στην ομάδα, πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Παντελής και Κώστας Καπετάνος

Αποτέλεσμα εικόνας για pantelis kapetanoς ηρακλης

Παντελής και Κώστας Καπετάνος τα δύο αδέρφια από την Πτολεμαϊδα.

Ο Παντελής Καπετάνος ξεκίνησε το 2000-02 στην Κοζάνη όπου σε 54 συμμετοχές πέτυχε 11 γκολ, από το 2002-06 αγωνίστηκε στον Ηρακλή με 75 συμμετοχές και 10 γκολ, στην συνέχεια έπαιξε σε: ΑΕΚ, Στεάουα, Κλούζ, Ξάνθη, και Βέροια από την οποία έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Καπετάνος τον περασμένο Ιανουάριο, βρέθηκε μια ανάσα από την επιστροφή του στον Ηρακλή μετά από 11 χρόνια, το ίδιο συνέβη και το φετινό καλοκαίρι με τον Παντελή όμως δεν προχώρησε η μεταγραφή, ίσως ως τις 15 Σεπτεμβρίου που κλείνουν οι ελεύθερες μεταγραφές να υπάρξει κάποια εξέλιξη..

Κώστας Καπετάνος

Αποτέλεσμα εικόνας για pantelis kapetanoς ηρακλης

Ο αδερφός του Κώστας ήταν συμπαίκτης του στον Ηρακλή για τρία χρόνια, ήρθε το 2003 και αποχώρησε το 2007 με 61 συμμετοχές και 5 τέρματα το ένα εξ αυτών με απευθείας κόρνερ.

Στην συνέχεια έπαιξε σε:Πανιώνιο, Κέρκυρα,Πανθρακικό,Ολυμπιακό Βόλου, Άρη, Απόλλων Καλαμαριάς, και από το 2015 αγωνίζεται στην Α.Ε Καραϊσκάκης.

Μανώλης και Άγγελος Παπαστεριανός δεν ήταν ποτέ συμπαίκτες μαζί στον Ηρακλή.

Αποτέλεσμα εικόνας για μανώλης παπαστεριανός

Ο Μανώλης Παπαστεριανός αγωνίστηκε στον Ηρακλή από το 2006-11 με 100 συμμετοχές, και σημείωσε 4 τέρματα, στην συνέχεια της καριέρας του έπαιξε σε: Άρη, Κονκόνδια Ρουμανίας,Ξάνθη,Βέροια και από το καλοκαίρι ανήκει στον ΟΦΗ.

Άγγελος Παπαστεριανός 

Σχετική εικόνα

Ο μικρότερος αδερφός του Μανώλη Άγγελος  έπαιξε στον Ηρακλή από το 2011-14 με 55 συμμετοχές και 2 γκολ,ο Άγγελος είναι κεντρικός αμυντικός ενώ ο Μανώλης μέσος.

Μετά τον Ηρακλή ο Άγγελος έπαιξε σε: Απόλλων Καλαμαριάς,Παναργειακό, Ολυμπιακό Λευκωσίας, για να γυρίσει το καλοκαίρι και πάλι στην Ελλάδα για λογαριασμό της Καβάλας.

Χρήστος και Γιώργος Παληγεώργος μαζί στον Ηρακλή.

Αποτέλεσμα εικόνας για χρηστος παληγεωργος ηρακλης

Ο Χρήστος Παληγεώργος αγωνίζεται ως δεξί ή και αριστερό μπακ και αγωνίστηκε στον Ηρακλή την σεζόν 2013-14, ήταν συμπαίκτης με τον αδερφό του Γιώργο, ο Χρήστος είναι ο μεγαλύτερος.

Στην συνέχεια έπαιξε σε: Παναχαϊκή,Ηρακλή Ψαχνών, Πανελευσινιακό, και σήμερα βρίσκεται στην ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ.

Γιώργος Παλεγεώργος

Αποτέλεσμα εικόνας για χρηστος παληγεωργος ηρακλης

Ο αδερφός του Γιώργος αγωνίστηκε στον Ηρακλή από το 2012-14 για να συνεχίσει την καριέρα του σε Τύρναβο,Καβάλα, και πλέον από το καλοκαίρι του 2016 στον Αιολικό.

Παντελής Αθανασίου 

Αποτέλεσμα εικόνας για παντελης αθανασιου ηρακλης

Και φτάνουμε στο σήμερα στον Οκτώβριο του 2017, την αρχή κάνει ο Παντελής Αθανασίου από τον Διαγόρα Ρόδου,για να ακολουθήσει πριν 2-3 μέρες η απόκτηση και του αδερφού του Αντώνη πάλι από τον Διαγόρα, ώστε να καλυφθεί το κενό του τραυματία Κώστα Παναγιωτούδη.

Ο μικρότερος Αντώνης έχει αγωνιστεί σε: Ατρόμητο,Κέρκυρα,Πιερικό,Αχαρναϊκό,Ιάλυσο,και Διαγόρα.

Από την άλλη πλευρά ο Παντελής έχει παίξει σε:Διαγόρα, Ρόδο, ΑΟ Περιστερίου,Πανναξιάκο, Ιάλυσο, και επέστρεψε στον Διαγόρα, πριν πάρει τον δρόμο για την Θεσσαλονίκη και τον Ηρακλή…

Αποτέλεσμα εικόνας για παντελης αθανασιου

Αντώνης Αθανασίου 

Αποτέλεσμα εικόνας για παντελης αθανασιου ηρακλης

Πλέον και οι δύο έχουν αποτελέσει παρελθόν από τον Ηρακλή ο Παντελής γύρισε στην Ρόδο και τον Ιαλυσό, ενώ ο Αντώνης βρίσκεται χωρίς ομάδα!

Αλέκος Βοσνιάδης και Παναγιώτης Βοσνιάδης πατέρας και υιός στην ίδια ομάδα, ο έμπειρος κόουτς που ανέλαβε πριν λίγες μέρες τον Ημίθεο, θα βρει στην ομάδα τον υιό του που είναι ένας από τους τερματοφύλακες του Ημίθεου!

Αλέκος Βοσνιάδης 

Αποτέλεσμα εικόνας για αλεκος βοσνιαδης

Ο 57 χρόνος προπονητής πριν τον Ημίθεο έχει δουλέψει σε: ΑΕ Πολυκάστρου,Θερμαϊκό, Εορδαϊκό, Αναγέννηση Επανομής, Απόλλων Σμύρνης,Νίκη Βόλου, Λάρισα, Απόλλων Σμύρνης,Κέρκυρα, Βέροια, Τρίκαλα, Κέρκυρα και τώρα Ηρακλής.

Παναγιώτης Βοσνιάδης

Αποτέλεσμα εικόνας για παναγιωτης βοσνιαδης

Ο 29 χρόνος τερματοφύλακας του Ημίθεου, που πραγματοποίησε μια πολύ καλή σεζόν στην Γ΄Εθνική με σχεδόν 1,5 μήνα απαραβίαστης εστίας, βοήθησε σημαντικά τον Ηρακλή για την άνοδο, παρότι δεν ξεκίνησε αυτός την σεζόν.

Πλέον πιο ώριμος από ποτέ είναι και φέτος έτοιμος να κρατήσει την εστία του Ηρακλή χωρίς γκολ, ξεκίνησε την καριέρα του από τον Αχιλλέα Τριανδρίας, στην συνέχεια αγωνίστηκε σε:Πυρσό Γρεβενών,Μακεδονικό,Αναγέννηση Γιαννιτσών,Λάρισα, Ηρακλή, Αιγινιακό,Αγροτικό Αστέρα, Πανιώνιο και από πέρυσι τον Οκτώβριο στον Ημίθεο.

Στην πρώτη θητεία στον Γηραιό την σεζόν 2012-13 δεν είχε επίσημη συμμετοχή λόγο και ενός τραυματισμού του!

Καλή επιτυχία στην ομάδα αλλά και στον Αλέκο και Παναγιώτη Βοσνιάδη, που δεν έχουν συνεργαστεί αλλού μαζί!

Βρέθηκαν αντίπαλοι

Η αρχή έγινε στις 30 Νοεμβρίου στα Γιαννιτσά όταν ο πατέρας κέρδισε το γιο με 1-0. Η ρεβάνς έγινε στις 8 Απριλίου όταν ο γιος ήταν τερματοφύλακας στην Λάρισα και ο πατέρας προπονητής στην Επανομή. Ετσι ο Παναγιώτης πήρε την ρεβάνς , καθώς η ομάδα του κέρδισε με 1-0.

Στον αγώνα του πρώτου γύρου   βρέθηκαν και πάλι αντίπαλοι. Αυτή την φορά ο αγώνας έληξε ισόπαλος με 1-1.

Έτσι έχουμε και λέμε μια νίκη ο καθένας και μια ισοπαλία όταν βρέθηκαν αντίπαλοι.

Μοίρασε το άρθρο!