Αυτά είναι τα πιο «καυτά» μέρη του πλανήτη με θερμοκρασίες -κρατηθείτε…- 70,7 βαθμών Κελσίου

51b3cabc191702401a9e30d4a7511b78_L

To καλοκαίρι ήλθε, και μαζί με αυτό έρχονται και οι πρώτοι καύσωνες για να μας ταλαιπωρήσουν.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι τα 40άρια στις πόλις είναι βασανιστικά, υπάρχουν ανά τον κόσμο σημεία, όπου οι θερμοκρασίες του καύσωνα στην Ελλάδα μοιάζουν… δροσιά.

Αυτά είναι τα πέντε πιο «καυτά» μέρη του πλανήτη, σύμφωνα με τους ειδικούς:

1. Κοιλάδα του Θανάτου, ΗΠΑ

Το λέει και το όνομά της, αν κάποιος είχε αμφιβολία. Είναι το σημείο στο οποίο έχει καταγραφεί η υψηλότερη θερμοκρασία στον κόσμο: 56,7 βαθμοί Κελσίου το 2013. Πλέον, τους καλοκαιρινούς μήνες η μέση θερμοκρασία κυμαίνεται στους… δροσερούς 47 βαθμούς.

2. Αζιζίγια, Λιβύη

Βρίσκεται περίπου 25 μίλια νότια της Τρίπολης και η μέση θερινή θερμοκρασία στην περιοχή φθάνει τους 48 βαθμούς Κελσίου.

3. Νταλόλ, Αιθιοπία

Μοιάζει με τοπίο από κάποιον εξωπλανήτη, με σχηματισμούς αλατιού, θερμοπήδακες και γκέιζερ αερίου, και η θερμοκρασία του κυμαίνεται σταθερά γύρω από τους 41 βαθμούς Κελσίου.

4. Ουαντί Χαλφά, Σουδάν

Αν και η πόλη βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Νούμπια, η βροχή είναι… άγνωστη λέξη για τους κατοίκους της Ουαντί Χαλφά, οι οποίοι ζουν υπό διαρκή ζέστη, με τη μέση θερμοκρασία να βρίσκεται στους 41 βαθμούς.

5. Νταστ-ε Λουτ, Ιράν

Το συγκεκριμένο οροπέδιο κατέχει το ρεκόρ των υψηλότερων θερμοκρασιών εδάφους, καθώς δορυφόροι υπολόγισαν ότι το έδαφος «έπιασε» θερμοκρασία -κρατηθείτε…- 70,7 βαθμών Κελσίου. Φυσικά, είναι πλήρως ακατοίκητο.

Μοίρασε το άρθρο!