Αρκετά” λένε οι Τούρκοι στον Ερντογάν μέσω Twitter

Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο Τούρκοι κατέκλυσαν τα social media της Τουρκίας προκειμένου να στείλουν στον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το μήνυμα ότι το ποτήρι ξεχείλισε, αναδεικνύοντας τη λέξη «Tamam» (που σημαίνει μεταξύ άλλων «Αρκετά») σε ένα από τα δημοφιλέστερα θέματα παγκοσμίως, αφού ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους υποσχέθηκε να παραιτηθεί εφόσον οι πολίτες το ζητήσουν.

Λίγο μετά την ομιλία του, το hashtag #Tamam σάρωσε το τουρκικό Twitter και σύντομα αναδείχθηκε σε παγκόσμια τάση.

«Θέλουμε δημοκρατία επομένως λέμε #enough στον Ερντογάν. Σε παρακαλούμε αποχώρησε από τον θώκο σου, έκανες παράλογα πράγματα στη χώρα και τους πολίτες. Αρκετά» γράφει ένας χρήστης.

«Δεν θα αποχωρήσεις ήσυχα. Θα λογοδοτήσεις για τις πράξεις σου. Αρκετά!» σημειώνει ένας άλλος.

Και οι αντίπαλοι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές συμμετείχαν στη διαδικτυακή αυτή κινητοποίηση και τα “Tamam” tweet που έστειλαν οι τρεις βασικοί αντίπαλοί του συγκέντρωσαν όλα μαζί περισσότερα από 10.000 retweet.

«Τέλος χρόνου. Αρκετά!» ήταν το μήνυμα που έγραψε στο Twitter o Μουχαρέμ Ιντζέ, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP.

Μάλιστα η κινητοποίηση με το hashtag #Tamam στάθηκε ευκαιρία για μια σπάνια επίδειξη ενότητας μεταξύ των μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης, ανάμεσά τους και το φιλοκουρδικό κόμμα.

«Tamam Inchallah» (θα είναι καλό, Θεού θέλοντος) ήταν το tweet του ισλαμιστή Τεμέλ Καραμολάογλου ή απλά “TAMAM” για την Μεράλ Ακσενέρ.

«Αρκετά: είναι πολύ περίεργο που ο Ερντογάν προσέφερε στην αντιπολίτευση ένα ενωτικό σύνθημα» σχολίασε ο δημοσιογράφος Ρούσεν Τζακίρ.

Μοίρασε το άρθρο!