ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Ενημερώνουμε τους πολίτες του δήμου Ωραιοκάστρου ότι ανατέθηκε στους δήμους η ευθύνη για την επίβλεψη και τον καθαρισμό οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων. Πρόκειται για ένα μείζον θέμα, καθώς προκαλούνται προβλήματα υγιεινής, ενώ επισημαίνεται ότι υπάρχει ο κίνδυνος πυρκαγιών εν όψει καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα επισημαίνεται ότι:

Σύμφωνα με τον ν.3852/2010 (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ) παράγραφο 1/άρθρο 94 (Πρόσθετες αρμοδιότητες Δήμων), ανατέθηκε μεταξύ άλλων η έξης αρμοδιότητα στους Δήμους :

“Η μέριμνα, σύμφωνα με τις ισχύουσες Πυροσβεστικές Διατάξεις, για την τήρηση των υποχρεώσεων καθαρισμού από τους ιδιοκτήτες , νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων, οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, καθώς επίσης και η υποχρέωση αυταπάγγελτου καθαρισμού από τους Δήμους, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων. Σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου , το οποίο αποτελεί έσοδο του οικείου Δήμου. Βεβαιούνται εις βάρος τους η ισόποση σχετική δαπάνη του Δήμου προς καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα”

Ο Αντιδήμαρχος

(Καθαριότητας, Περιβάλλοντος πρασίνου, Ανακύκλωσης και Πολιτικής προστασίας )

ΗΛΙΑΣ ΖΙΑΚΟΥΛΗΣ

Μοίρασε το άρθρο!