​Οι «φωστήρες» της Θεσσαλονίκης

Η νέα ποινική δίωξη Ψωμιάδη στη Θεσσαλονίκη, λίγες μέρες μετά τη νέα καταδίκη του Β. Παπαγεωργόπουλου, ήρθε ως υπενθύμιση των κατεστημένων της Βόρειας Ελλάδας που κυριαρχούσαν πολιτικά και φρόντιζαν να συγκαλύπτουν τη διαφθορά και την πολιτική τους ένδεια με εθνικοπατριωτική ρητορική.

Ο πρώην Περιφερειάρχης Π. Ψωμιάδης, έκπτωτος για άλλες υποθέσεις διαφθοράς, μετά τα περίφημα “45άρια”διώκεται και για έργα φαντάσματα, ύψους 1,2 εκατ. ευρώ που πληρώθηκαν χωρίς να έχουν υλοποιηθεί. Λίγες μέρες πριν, o πρώην Δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος καταδικάστηκε εκ νέου για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, έχοντας ήδη ποινή ισοβίων για το βασικό αδίκημα της υπεξαίρεσης πολλών εκατ. ευρώ από τα Ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι δύο αυτές προσωπικότητες υπήρξαν για δεκαετίες οι “φωστήρες” στη Θεσσαλονίκη, ένα κατεστημένο που όριζε το πολιτικό παιχνίδι​ στη Βόρεια Ελλάδα και ήλεγχε τους μηχανισμούς. Ήταν αυτοί που “εκπαίδευσαν” πολιτικά τον συντηρητικό χώρο και φρόντιζαν να καλύπτουν τη διαφθορά κάτω από επάλληλες στρώσεις εθνικοπατριωτικού κηρύγματος. Δεν είναι τυχαίο ότι πρόσφατα ο Ψωμιάδης πρωτοστατούσε στις αγριότητες εναντίον του Μπουτάρη, σε κλίμα επανόδου του “παρακράτους” της Θεσσαλονίκης.

 

Μοίρασε το άρθρο!