ΤΩΡΑ – Νέος σεισμός στο Κιλκίς αισθητός και στη Θεσσαλονίκη

Νέος σεισμός σημειώθηκε στο Κιλκίς πριν από λίγο . Μάλιστα ο σεισμός έγινε αισθητός και στη Θεσσαλονίκη καθώς ήταν σχετικά ισχυρός.

Η σεισμική δόνηση καταγράφηκε στο Κιλκίς και είχε μέγεθος 3,8 Ρίχτερ. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ενω το ΑΠΘ  4,1 Ρίχτερ.

Καρακώστας: Ενδέχεται να υπάρξουν και νέες δονήσεις των 4 βαθμών

Φυσιολογική χαρακτηρίζει την έντονη σεισμική δραστηριότητα που ξεκίνησε από χθες τα μεσάνυχτα και συνεχίζεται έως και σήμερα στην περιοχή, ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Βασίλης Καρακώστας

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, από χθες το βράδυ έως και σήμερα το απόγευμα υπήρξαν περίπου 20 μετασεισμοί, με μεγαλύτερο αυτόν των 4,7 βαθμών ο οποίος σημειώθηκε στις 6.24 το πρωί.

Πηγή: http://www.voria.gr/article/nea-sismiki-donisi-4-vathmon-tis-klimakas-richter-exo-apo-to-kilkis

Από το πρωί πάντως, ο ισχυρότερος μετασεισμός σημειώθηκε στις 19.36 και άγγιξε τους 4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, κάτι το οποίο είναι φυσιολογικό για τα δεδομένα της περιοχής, σύμφωνα με τον καθηγητή του ΑΠΘ.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, το πιθανότερο σενάριο είναι ότι η σεισμική δραστηριότητα θα συνεχιστεί και δεν θα σταματήσει απότομα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να σημειωθούν και νέοι σεισμοί των 4 – 4,5 βαθμών Ρίχτερ.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει μεγαλύτερος σεισμός των 5 βαθμών, ο κ. Καρακώστας εμφανίζεται καθησυχαστικός, τονίζοντας ότι «η σεισμική δραστηριότητα της περιοχής περιορίζεται σε έναν μικρό χώρο στον οποίο δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο ρήγμα και έτσι δεν μπορούμε να μιλήσουμε, χωρίς βέβαια να αποκλείσουμε, το ενδεχόμενο ενός ισχυρότερου σεισμού».

Πηγή: http://www.voria.gr/article/nea-sismiki-donisi-4-vathmon-tis-klimakas-richter-exo-apo-to-kilkis

Μοίρασε το άρθρο!