Το αυγό του φιδιού επωάζεται και πάλι

 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα χθεσινά γεγονότα, αποτελούν μια μελανή σελίδα για την Θεσσαλονίκη, ένα όνειδος για το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Η βία, που σε όλες της τις εκφράσεις αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό της, δεν πρέπει να κερδίσει την ανοχή ή και την επιδοκιμασία κανενός,σε αυτήν την φασιστική συμπεριφορά,και σε όσους τραμπουκίζουν. 

Δεν αρκούν λοιπόν οι λεκτικές καταδίκες και οι εκ των υστέρων εξορκισμοί των τραμπούκων.Χρειάζεται πρώτα από όλα συνολική αλλαγή παραδείγματος από το πολιτικό σύστημα.Να ξεφύγει  επιτέλους η πολιτική αντιπαράθεση από το επίπεδο των τελευταίων χρόνων που δίνει το άλλοθι στους εχθρούς της δημοκρατίας να την υπονομεύουν. Όσο η βία λεκτική και πραγματική κυριαρχεί στην πολιτική και κοινωνική ζωή,όσο την ανεχόμαστε, τόσο πιο δύσκολη θα είναι και η αντιμετώπιση των κάθε λογής φασιστοειδών.

Ο κάθε άνθρωπος αισθάνεται την παρόρμηση να σκοτώσει το γείτονά του, μήπως σκοτωθεί πριν απ’ αυτόν. Εκδίκηση και αντεκδίκηση ακολουθούν. Και όλα αυτά μπορούν να συμβούν ανάμεσα μας. Κάθε βρωμερό πουλί βγαίνει απ’ τη φωλιά του και κάθε σιχαμερό ερπετό σηκώνει κεφάλι. Κι αυτά προσθέτουν το έγκλημα στη σύγχυση…

Αφήσαμε το αυγό του φιδιού όχι απλώς να εκκολαφθεί αλλά να μεγαλώσει.Προφανώς είναι αναγκαίο να χρησιμοποιηθεί όλο το δημοκρατικό θεσμικό οπλοστάσιο απέναντι του. Αλλά αν δεν αλλάξει συνολικά η πολιτική  μας κουλτούρα,αν δεν σταματήσουν διάφοροι να παριστάνουν τους υπερπατριώτες και να στοχοποιούν τους αντιπάλους τους, όλα αυτά θα τα βρίσκουμε συνεχώς μπροστά μας.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ.

«Στο μικροσκόπιο» της ΕΛΑΣ το υλικό από τα video της επίθεσης στον Μπουτάρη

Μοίρασε το άρθρο!