Το αυγό του φιδιού επωάζεται και πάλι:Βουλευτής κάλεσε την στρατιωτική ηγεσία σε πραξοκόπημα

 

 

“Καλώ την στρατιωτική ηγεσία της χώρας να σεβαστεί τον όρκο της. Να συλλάβει τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Πάνο Καμμένο και τον Προκόπη Παυλόπουλο για να αποτραπεί αυτή η προδοσία. Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες!” είπε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των βουλευτών που βρίσκονταν στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης που υπέβαλε η ΝΔ.

Ο Νίκος Βούτσης σημείωσε ότι βρισκόμαστε προ μιας προφανούς προσπάθειας κλιμάκωσης με στόχο την πρόκληση επεισοδίων σήμερα, αύριο και την Κυριακή. Πρόσθεσε ότι η τοποθέτηση του χρυσαυγίτη βουλευτή συνιστά ανοιχτή προτροπή για πραξικόπημα εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος και για επεισόδια σε θυλάκους – αν υπάρχουν – μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ομόθυμη ήταν η καταδίκη από τα κόμματα. «Ο λαός θα τους στείλει στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας» τόνισαν όλοι οι βουλευτές όλων των κομμάτων.

Αφήσαμε λοιπόν το αυγό του φιδιού να επωάζεται και πάλι. Ο κάθε άνθρωπος αισθάνεται την παρόρμηση να σκοτώσει το γείτονά του, μήπως σκοτωθεί πριν απ’ αυτόν. Εκδίκηση και αντεκδίκηση ακολουθούν. Και όλα αυτά μπορούν να συμβούν ανάμεσα μας. Κάθε βρωμερό πουλί βγαίνει απ’ τη φωλιά του και κάθε σιχαμερό ερπετό σηκώνει κεφάλι. Κι αυτά προσθέτουν το έγκλημα στη σύγχυση…

Αφήσαμε το αυγό του φιδιού όχι απλώς να εκκολαφθεί αλλά να μεγαλώσει.Προφανώς είναι αναγκαίο να χρησιμοποιηθεί όλο το δημοκρατικό θεσμικό οπλοστάσιο απέναντι του. Αλλά αν δεν αλλάξει συνολικά η πολιτική  μας κουλτούρα,αν δεν σταματήσουν διάφοροι να παριστάνουν τους υπερπατριώτες και να στοχοποιούν τους αντιπάλους τους, όλα αυτά θα τα βρίσκουμε συνεχώς μπροστά μας.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Μοίρασε το άρθρο!