Την νέα γραμμή -Θεσσαλονίκης- Αθήνας θα εγκαινιάσει το «Λευκό Βέλος»

leukovelos
Το «Λευκό Βέλος» είναι  ένα τρένο που μπορεί να τρέξει με 250 χλμ την ώρα. Με αυτό θέλουν οι Ιταλοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να εγκαινιάσουν την νέα γραμμή Αθήνας – Θεσσαλονίκης.
«Λευκό Βέλος»

Το «Λευκό Βέλος» (Frecciabianca) είναι το σύγχρονο τρένο που θα έρθει από την Ιταλία και θα κάνει τα πρώτα δρομολόγια.
Το Frecciabianca είναι τρένο υψηλής ταχύτητας του ιταλικού εθνικού σιδηροδρομικού φορέα, Trenitalia , και μέλος της κατηγορίας αμαξοστοιχίας Le Frecce . Το όνομα, το οποίο σημαίνει “λευκό βέλος”, το πήρε  2011, αφού προηγουμένως ήταν γνωστό ως Eurostar City Italia . Τα τρένα Frecciabianca λειτουργούν σε ταχύτητες μέχρι 250χλμ την ώρα. Το «Λευκό βέλος» ανήκει στα τρένα που μπήκαν στις Ιταλικές γραμμές την περασμένη δεκαετία σημειώνοντας εξαιρετικές επιδόσεις. Σήμερα ένα μεγάλο μέλος αυτών των συρμών έχει αντικατασταθεί από το «Κόκκινο βέλος» το οποίο αναπτύσσει ταχύτητες μέχρι 300 χλμ την ώρα.

Την επέτειο της υπογραφής της σύμβασης

Μάλιστα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ σχεδιάζουν η έναρξη της νέας γραμμής να συμπέσει με την ετήσια επέτειο υπογραφής της σύμβασης για την εξαγορά της επιχείρησης στις 18 Ιανουαρίου 2018. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει πρώτα ο ΟΣΕ να έχει παραδώσει την ηλεκτροδότηση της γραμμής Αθήνα – Λιανοκλάδι κάτι που είναι προγραμματισμένο να συμβεί τον προσεχή Νοέμβριο.

Θεσσαλονίκη-Αθήνα σε 4.30 ώρες

Το νέο δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη θα γίνεται σε 4.30 ώρες και προβλέπεται μόνο μια ενδιάμεση στάση στη Λάρισα.

Μοίρασε το άρθρο!