Προς ενημέρωση των συνδημοτών μας αλλά και αποκατάσταση της αλήθειας ξεσκεπάζουμε τους εμποράκους των ψευδών ειδήσεων

Oι περισσότεροι άνθρωποι που είναι αρνητικοί, είναι γιατί κατά βάθος δεν νιώθουν ικανοί ν’ αντιμετωπίσουν τον κόσμο. Έχουν εσωτερική ανασφάλεια, προσπαθώντας μάλιστα άλλοι να κάνουν τον δάσκαλο,άλλοι να κάνουν τον δημοσιογράφο,έχοντας έλλειψη πληρότητας και προσωπικής αξίας.Δεν μπορούν να απελευθερωθούν από τη δική τους αρνητικότητα, αδυναμία και μικρότητα. Χρησιμοποιούν τεχνικές για να παραποιηθεί η πληροφορία,με πολλές και ραφιναρισμένες ειδήσεις. Αναλαμβάνουν ανθρωποφάγα συμβόλαια για να κατασπαράξουν ανθρώπους, τοπικές κοινωνίες, δεν διστάζουν να βουλιάξουν σε πρακτικές συκοφαντίας, ψεύδους και τελικώς ηθικής δολοφονίας όσων μπαίνουν στη μαύρη λίστα τους

Έτσι λοιπόν με την κατασκευή ψευδών «ειδήσεων» και πόλεμο εντυπώσεων επιδίδονται συγκεκριμένα ΜΜΕ και ορισμένα τοπικά site, απλώς έχοντας μοναδικό  στόχο να πλήξουν το κύρος και την αποτελεσματικότητα της Διοίκησης, όσο και του Δημάρχου Αστέριου Γαβότση, παρουσιάζοντας τα γεγονότα κατά τέτοιο τρόπο, που είναι πλέον εμφανής η απουσία ολοκληρωμένης κάλυψης τους.Και επίκαιρα είναι τα λόγια του Αινστάιν που έλεγε ότι ο« κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα». Γι αυτό ας  σταματήσουν να παρουσιάζουν τα γεγονότα κατά τέτοιο τρόπο, γιατί είναι πλέον εμφανής η απουσία ολοκληρωμένης κάλυψης τους.

Προς ενημέρωση λοιπόν των συνδημοτών μας, αλλά και αποκατάσταση της αλήθειας,ξεσκεπάζουμε τους εμποράκους των  ψευδών ειδήσεων με τα πραγματικά γεγονότα που αναφέρονται στην ανακοίνωση του Δημάρχου,που δεν είναι βέβαια και η πρώτη φορά που προσπαθούν να τον πλήξουν,μέσα από ένα πόλεμο που στη ουσία τελικό αποδέκτη έχει το ίδιο το Ωραιόκαστρο:

Το 2003, ΨΝΘ επεδίωξε, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση υπηρεσιακώς του Δήμου Μυγδονίας ούτε και δημοσίως με πληροφόρηση της τοπικής κοινωνίας του Μελισσοχωρίου, να δημιουργήσει παράρτημα/ξενώνα για την στέγαση δεκαπέντε (15) ψυχικά ασθενών και ισάρθιμων μελών του προσωπικού του, σε κατοικία εμβαδού 125 τ.μ. κυριότητας ιδιωτών, η οποία βρισκόταν στο Μελισσοχώρι στην περιοχή Αγ. Αθανασίου, σε απόσταση πέντε (5) μόλις μέτρων από την υπάρχουσα εκεί παιδική χαρά και εκατό (100) μέτρων από το κτίριο του «Δημοτικού & του Νηπιαγωγείου Μελισσοχωρίου».

Οι κάτοικοι του Μελισσοχωρίου όμως, όταν πληροφορήθηκαν, λίγες ημέρες πριν την πραγματοποίηση της, την επικείμενη έναρξη της λειτουργίας του εν λόγω παραρτήματος/ ξενώνα, για την επικινδυνότητα ή μη του οποίου, ως χώρου ελαστικής φύλαξης ασθενών με ψυχικά νοσήματα, δεν είχαν απολύτως εχέγγυο από κάποιον αρμόδιο, ζήτησαν την άμεση παρέμβαση της τότε δημοτικής αρχής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μυγδονίας με απόφαση του, κατόπιν αντίστοιχης εισήγησης του Τοπικού Συμβουλίου του τότε Δ.Δ. Μελισσοχωρίου που εκτάκτως συνεδρίασε, εξέφρασε αιτιολογημένα την αντίθεση του στην προοπτική της λειτουργίας του παραρτήματος αυτού, θέση την οποία υιοθετούσε και η συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας του Μελισσοχωρίου, και διατύπωσε την πρόθεση του να κινηθεί για τον σκοπό αυτό διά της νόμιμης δικαστικής οδού.

Ο τότε Δήμαρχος του Δήμου Μυγδονίας και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, κρίθηκαν εξ αρχής αθώοι της πράξης της ηθικής αυτουργίας στη διακεκριμένη (απρόκλητη) φθορά ξένης ιδιοκτησίας, που είχε συμβεί από άγνωστα άτομα στην ανωτέρω κατοικία, ενώ με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, έπαψε η ποινική δίωξη σε βάρος του τότε δημάρχου Μυγδονίας και για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε φθορά ξένης ιδιοκτησίας και σε παρακώλυση συγκοινωνιών, αναφορικά με τις εργασίες που είχαν γίνει τον Μάιο του 2003 σε σωλήνα ύδρευσης του Μελισσοχωρίου, που διέρχεται υπόγεια της οδού Κολοκοτρώνη, ενώ ήδη και για τις πράξεις αυτές είχαν κριθεί αθώα με την ως άνω απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πλην όμως, το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, κρίνοντας επί αγωγής που άσκησαν οι ιδιοκτήτες της κατοικίας κατά του Δήμου Μυγδονίας και του Ελληνικού Δημοσίου, επεδίκασε μόνον σε βάρος του Δήμου Μυγδονίας, το χρηματικό ποσό των 159.030,30 Ε !!!!!, νομιμότοκα από την επίδοση της αγωγής πλέον των δικαστικών εξόδων, όχι ως αποζημίωση τους εξ αιτίας φθορών της κατοικίας τους, αλλά λόγω διαφυγόντων κερδών !!!!! τα οποία ισχυρίστηκαν εκείνοι ότι είχαν, εξαιτίας της ματαίωσης της λειτουργίας του παραρτήματος του ΨΝΘ. Ενώπιον του εν λόγω δικαστηρίου, ο τότε Δήμος Μυγδονίας παραστάθηκε διά νομικού εκπροσώπου που διορίσθηκε ειδικά για τον σκοπό αυτό με απόφαση της αρμόδιας Δημαρχιακής Επιτροπής, ενώ προέβη και σε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, η οποία εν τέλει επικυρώθηκε από το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης, και ενώπιον του τελευταίου, και πάλι φυσικά παραστάθηκε νομότυπα ο εν λόγω Δήμος, πράττοντας ότι έπρεπε για την διαφύλαξη των συμφερόντων του.

Μετά την τελεσιδικία της απαίτησης τους, οι ιδιώτες προέβησαν, αφενός σε αναγκαστική εκτέλεση σε βάρος ακίνητης περιουσίας του τότε Δήμου Μυγδονίας, από την οποία και παραιτήθηκαν, μετά από την άσκηση ενδίκων μέσων στα οποία εγκρίθηκε να προβεί νέος νομικός παραστάτης, με απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής, και αφετέρου στην έκδοση διαταγής πληρωμής από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, κατά της οποίας και πάλι, κατά τον ίδιο τρόπο, ασκήθηκαν ένδικα μέσα από τον τότε Δήμο Μυγδονίας, τα οποία, κατά ένα μέρος (πλέον ουσιαστικό) απορρίφθηκαν, και κατά ένα μέρος (λιγότερο ουσιαστικό), παραπέμφθηκε να δικαστεί σε δικαστήριο των Αθηνών.

Στο μεταξύ όμως, έλαβε χώρα και αναγκαστική κατάσχεση χρημάτων του τότε Δήμου Μυγδονίας σε τραπεζικό του λογαριασμό, και πλέον μπροστά στην εξέλιξη αυτή, αφού είχε εξαντληθεί κάθε ένδικη προσπάθεια ανατροπής της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί με τις αποφάσεις των Διοικητικών Δικαστηρίων, η αρμόδια Οικονομική Υπηρεσία του τότε Δήμου Μυγδονίας, υποχρεώθηκε να εισηγηθεί προς το Δημοτικό Συμβούλιο του, την τροποποίηση του προϋπολογισμού με την εισαγωγή νέου Κ.Α. με το ποσό των 228.345,44 Ε, για την ισοσκέλιση του ποσού που είχε δεσμευθεί υπέρ των ιδιοκτητών της κατοικίας, εισήγηση την οποία επίσης, τον Ιούλιο του 2010, υποχρεώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο, με παμψηφία σχεδόν των παρασταθέντων μελών του, να εγκρίνει, αφού πρώτα έγινε μία νέα εξαντλητική ενημέρωση τους για όσα είχαν συμβεί, και διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει πια πιθανότητα ανατροπής των αποφάσεων των Διοικητικών Δικαστηρίων.

Να σημειωθεί, ότι λίγους μήνες μετά την ανωτέρω συνεδρίαση, ακολούθησαν οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της 7/11/2010 και της 14/11/2010, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον στο Δημοτικό Συμβούλιο να λαμβάνει αποφάσεις για θέματα που δεν αναφέρονταν στενά σε απολύτως έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, ενώ μετά τις εκλογές, – στις οποίες εκλέχθηκε ως Δήμαρχος του διευρημένου Καλλικρατικού Δήμου Ωραιοκάστρου ο κ. Σαραμάντος Δημήτριος με την παράταξη «ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΤΩΡΑ» -, και μέχρι το τέλος του έτους, δεν μπορούσε να λάβει καμία απολύτως απόφαση. Όταν δε, με πρόταση αρχηγού της παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωραιοκάστρου «ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ», την 26/9/2016, ζητήθηκε να εξετασθεί το θέμα τυχόν ατομικής ευθύνης του τότε Δημάρχου Μυγδονίας, αναφορικά με το ποσό το οποίο υποχρεώθηκε να καταβάλει ο τελευταίος στους ιδιοκτήτες της κατοικίας που είχε προορισθεί για παράρτημα του ΨΝΘ, κρίθηκε με ομοφωνία όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου ότι δεν μπορεί να λάβει κατά νόμο μία τέτοια συζήτηση.

_______________________________________________________

 

Μοίρασε το άρθρο!