Που θα φάμε καλό παγωτό στη Θεσσαλονίκη;

Ο έρωτας για το παγωτό ξεκινά από την παιδική μας ηλικία και μας ακολουθεί για μια ζωή. Γιατί, όταν είσαι μικρός και ακούς τη μαγική φράση «θα σου πάρω παγωτό», αυτόματα λύνονται τα περισσότερα προβλήματά σου. Αλλά και όταν μεγαλώνεις, πόσες φορές δεν έχεις γίνει ένα κλικ πιο ευτυχισμένος μετά την πρώτη δαγκωνιά;

Αφού πρώτα περάσουμε από το Ζαχαροπλαστείο ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ στο Ωραιόκαστρο, με τις μεγάλες ποικιλίες και τα καταπληκτικά σε γεύση παγωτά,ας γυρίσουμε μετά όλη την πόλη, και να δοκιμάσουμε τα καλύτερα σημεία για παγωτό στη Θεσσαλονίκη. Δροσιστείτε!

Alfa Ice Creams

Οι λαχταριστές γεύσεις με συνταγές από φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς, αλλά και αγνά γλυκά του κουταλιού, συναντάνε την εμπειρία και την αξιοπιστία της δεύτερης ιστορικά παγωτοβιομηχανίας στην Ελλάδα σε ένα κατάστημα που ξέρει από καλό παγωτό.

Στο κατάστημα Alfa στη Μαρτίου, εκτός από τα απολαυστικά παγωτά, στο Alfa θα βρείτε και βάφλες τις οποίες μπορείτε να συνοδέψετε με τι άλλο; με παγωτό. Επίσης θα απολαύσετε milkshakes δροσιστικές γρανίτες και άλλες cool επιλογές.

Μην ξεχάσετε φεύγοντας να γεμίσετε ένα κουτί με παγωτίνια για το σπίτι. Γιατί τέτοιες εμπειρίες καλό είναι να τις μοιραζόμαστε.

Εστία Αρτοποιία

Με 19 καταστήματα στο νομό Θεσσαλονίης στα καταστήματα ΕΣΤΙΑ θα βρείτε μια τεράστια γκάμα προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής που θα καλύψει όλες τις ανάγκες σας. Ας μιλήσουμε, όμως, για το παγωτό. Η Εστία διαθέτει ξεχωριστό τμήμα παραγωγής παγωτού το «Gelo Celo» το οπoίο διακρίνεται για την Ιταλική τεχνογνωσία του καθώς το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί σε πληθώρα σεμιναρίων στην Ιταλία και ακολουθεί τις σύγχρονες τάσεις στον κλάδο αυτόν. Το παγωτό παρασκευάζεται με επιλεγμένες Ιταλικές πρώτες ύλες από φρέσκο Ελληνικό γάλα και ξεχωρίζει για την πλούσια υφή και τη δυνατή γεύση. Το δοκιμάζετε είτε σκέτο είτε σε γευστικούς συνδυασμούς με λαχταριστά σιροπιαστά, βάφλες και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας.

Τα best sellers είναι η σοκολάτα γάλακτος και το sorbet σοκολάτα υγείας, ενώ η Εστία έχει βραβευτεί για το παγωτό φιστίκι! Επίσης, αν προσέχετε τη διατροφή σας, εδώ θα βρείτε παγωτά τύπου 0% (βανίλια, σοκολάτα, φράουλα) με μαλτιτόλη και διαιτητικές ίνες.

 

Παγωτά Θέμης: Από το 1957

Με παράδοση από το 1957, στην Οδό Πασαλίδη στην Καλαμαριά, η οικογένεια Ασμά συνεχίζει την παράδοση του παππού Θέμη και εξειδικεύεται στο παγωτό, με συνέπεια στην ποιότητα και την αγνότητα των πρώτων υλών.

Σήμερα, στα παγωτά Θέμης συναντάμε πάνω από 40 γεύσεις παγωτού, παγωτίνια, τούρτες παγωτού, παγωτό soft και γρανίτες. Η νέα γενιά εξέλιξε τις συνταγές, τις βελτίωσε και κατάφερε να μεγαλώσει την αγάπη του κόσμου για το ιστορικό παγωτό της Καλαμαριάς, παράγοντας περίπου 40 τόνους παγωτό το χρόνο.

Μερικές γεύσεις που θα πρέπει να δοκιμάσετε είναι: Από τις σοκολατένιες, το παγωτό προφιτερόλ, το παρφέ σοκολάτας, η nutella η black forest. Από τις φρουτένιες η φράουλα, το μάνγκο, το βατόμουρο, η μπανάνα. Από τις κλασικές γεύσεις που είναι και αυτές που τον καθιέρωσαν, η βανίλια, το σύκο, οι πραλίνες αμυγδάλου και φουντουκιού, ο παραδοσιακός ντοντουρμάς. Από τις νέες γεύσεις ξεχωρίζουν το cheesecake, το lemon pie, το kinder, το snickers και η Πάβλοβα

Μίλτος

Τα παγωτά αποτελούν μία πραγματική γευστική εμπειρία. Στα ζαχαροπλαστεία Μίλτος μας προσφέρουν αξεπέραστες γεύσεις βασισμένες σε παραδοσιακές συνταγές. Φτιαγμένα με τα πιο αγνά και φρέσκα υλικά, μπορείτε να απολαύσετε το παγωτό μας σκέτο, με toppings, συνδυασμένο με σιροπιαστά και σε μίνι μερίδες που δεν είναι άλλα από τα γνωστά σε όλους παγωτίνια.

Παγωτά Μίλτος 

Γατίδης Fresh

Όλο τον χρόνο διαθέτει παγωτό φτιαγμένο από ποιοτικά υλικά που μας θυμίζει την κλασική αξία του. Μάλιστα τα παγωτά στα καταστήματα Γατίδης Fresh δεν περιέχουν γλουτένη και μπορούν πλέον να τα απολαμβάνουν όλοι. Ανακαλύψτε τη δροσιστική και λαχταριστή του πρόταση σ’ ένα από τα καταστήματά του και θα έχετε πάντα μια αίσθηση καλοκαιριού.

Choureal

Το ζαχαροπλαστείο που μας έχει πάρει τα μυαλά με το φρέσκο γαλλικό προφιτερόλ με τα τραγανά choux που ξεφουρνίζονται κάθε ώρα, βάζει ένα twist δροσιάς με χειροποίητο παγωτό από φρέσκο γάλα, φρούτα και όχι μόνο. Ανακαλύψτε τις πρωτότυπες γεύσεις του στο χέρι με toppings της προτίμησής σας ή σε οικογενειακή συσκευασία. Η διαφορά του είναι ότι το παγωτό μπορεί να σερβιριστεί και σε προφιτερολ, γεμίζοντας τα αφράτα choux, σκέτο, με σως σοκολάτας ή σε χωνάκι. Φτιάχνεται όπως το θέλετε μπροστά στα μάτια σας τη στιγμή που το παραγγέλνετε.

Gelato Lab

Στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, σας περιμένει το Gelato Lab, ένα κατάστημα που ειδικεύεται στο ιταλικό παγωτό. Χρησιμοποιεί μόνο φρέσκο γάλα από γειτονικές φάρμες, φρέσκα φρούτα τα οποία έχουν φτάσει στην κατάλληλη ωρίμανση, πρώτης ποιότητας πραλίνα. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα παγωτίνια του με επικάλυψη 100% ελβετικής σοκολάτας, τις γεύσεις Παράδεισος και Κόλαση, τον ντουντουρμά και το Frozen Yogurt με γεύση μπισκότο.

Παγωτίνια στο Gelato Lab

BOMBOLO

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στη Μητροπόλεως, βρίσκεται μία υπέροχη λαχταριστή γωνιά με αυθεντικό ιταλικό παγωτό και χειροποίητες βελγικές βάφλες. Το BOMBOLO προσφέρει φρέσκο ιταλικό GELATO που χαρακτηρίζεται για τη μοναδική νοστιμιά και απαλή μεταξένια υφή του. Παρασκευάζεται καθημερινά μπροστά στον πελάτη από εξαιρετικές πρώτες ύλες και αυθεντικές ιταλικές συνταγές σε μία ποικιλία γεύσεων που δεν έχει όμοια της. Εδώ δοκιμάσαμε την Barchetta, δηλαδή βαρκούλα βάφλας που γεμίζει με παγωτό και toppings, αλλά και το διάσημο Waffliterol ένα «προφιτερόλ» με παγωτό βάση βάφλας!

 

Κούκος

Είστε λάτρεις το soft παγωτού μηχανής; Δεν μπορείτε να αντισταθείτε σε αυτόν τον στριφογυριστό κώνο δροσερής απόλαυσης που γεμίζει το χωνάκι; Το κατάστημα που είναι διάσημο για το τυροπιτάκι Περαίας, και τις πεντανόστιμες λιχουδιές για όλες τις ώρες της μέρας μας δροσίζει το καλοκαίρι με πεντανόστιμο soft παγωτό. Δοκίμασέ το και απόλαυσε την υπέροχη υφή και γεύση του! 

Zαχαροπλαστεία Χατζηφωτίου

Τις καυτές ημέρες του καλοκαιριού τίποτα δε σε δροσίζει περισσότερο από φανταστικές μπάλες παγωτού, παγωτίνια και τούρτες παγωτού Χατζηφωτίου. Ξεχωριστές γεύσεις, αγνά υλικά και αν πρέπει να σας προτείνουμε μία γεύση, αυτή θα είναι, τι άλλο; Tο Παγωτό πουράκι Χατζηφωτίου!

Gelati e Amore

Αν βρεθείς στο κέντρο και ρωτήσεις που μπορείς να φας καλό παγωτό, πολλοί είναι εκείνοι που θα σε στείλουν «στον Ιταλό«. Ο ιδιοκτήτης του Φράνκο Αμπρούζο ήρθε από τη Φλωρεντία στη Θεσσαλονίκη από έρωτα και με την ίδια αγάπη φτιάχνει και τα παγωτά του. Με βραβείο Internazionale Mastri Gelatieri, παγκόσμιο βραβείο με το οποίο έχουν τιμηθεί λίγες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο, στο μικρό αυτό κατάστημα της Σβώλου, θα γευθείς ιταλικό παγωτό φτιαγμένο με ποιοτικές πρώτες ύλες. Gianduia, stracciatella, μιλφέϊγ, mascarpone, είναι μερικές μόνο από ποικιλία αυθεντικών ιταλικών συνταγών που διαθέτει.

Ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης

Με καταγωγή από τη γευστική Μικρά Ασία και εμπειρία τεσσάρων γενεών, τα ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης μας προσφέρουν ξεχωριστή εμπειρία για όλες μας τις αισθήσεις, αφή, όραση, ακοή, όσφρηση, γεύση. Πέρα από τα καταπληκτικά γλυκά του, στην γκάμα των παγωτών του συναντήσαμε αγαπημένες παραδοσιακές γεύσεις αλλά και πρωτότυπες σύγχρονες εκδοχές κλασικών γλυκών. Ξεχωρίσαμε το εκμέκ παγωτό, το γιαούρτι – ρόδι, το παγωτό μιλφέιγ, τις εξαιρετικές τούρτες παγωτό. Σας προτείνουμε, επίσης, να τολμήσετε να συνδυάσετε παγωτό με γλυκό. Εμείς δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ακόμη το παγωτό πορτοκαλόπιτα που δοκιμάσαμε πρόσφατα!

Παγωτό πορτοκαλόπιτα

Loryan Patisserie

Όσο οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, τόσο αποκτάμε κι εμείς την ανάγκη για ένα δροσιστικό παγωτό. Κι ειδικά όταν βρίσκεστε στο κέντρο της πόλης, δεν υπάρχει καλύτερη απόδραση από αυτήν του Loryan.  Εδώ έχουν τη συνταγή για το πιο απολαυστικό ιταλικό παγωτό Gelato και θα μετατρέψουν τη βόλτα σας στην Ιασωνίδου, σε ένα απόλυτο γευστικό ταξίδι. Από τις 24 γεύσεις παγωτού, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε lila pause, pavlova και coockies με ferrero!

Gelato παγωτό στο Loryan Patisserie
πηγή πληροφοριών biscotto.gr

Μοίρασε το άρθρο!