Ο Ερντογάν απειλεί ξανά την Κύπρο: Θα απαντήσουμε σθεναρά

Απάντηση στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και τη δήθεν παρενόχληση του τουρκικού πλοίου ‘Μπαρμπαρός’ από ελληνική φρεγάτα, έδωσε από τη Σμύρνη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Mιλώντας στα εγκαίνια του διυλιστηρίου ‘Star’ στη Σμύρνη, ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε Ελλάδα και Κύπρο σχετικά με τις έρευνες υδρογονανθράκων, ενώ τόνισε ότι η Τουρκία θα απαντήσει με σθεναρό τρόπο σε όσους δεν την υπολογίσουν.

Παράλληλα, ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου για οικονομικά θέματα Γιγίτ Μπουλούτ, αναφερόμενος στο υποτιθέμενο επεισόδιο με το Μπαρμπαρός, έγραψε στο Twitter, “αυτοί που προσπάθησαν να σφετεριστούν τα δικαιώματα του τουρκικού έθνους στη Μεσόγειο σήμερα βρήκαν μπροστά τους το τουρκικό πολεμικό ναυτικό και τους ήρωες μας”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, ερωτηθείς σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα, με αφορμή και το Barbaros, ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει και θα έχει αταλάντευτα μια εξωτερική πολιτική που θα βάζει σε προτεραιότητα την προστασία των κυριαρχικών της δικαιωμάτων». Είπε ακόμη ότι δεν θέλει να δώσει μεγαλύτερες διαστάσεις στο θέμα από αυτές που πραγματικά έχει. Τόνισε ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι κομμάτι και των ευρωτουρκικών σχέσεων. Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι το μήνυμα που έχει εκπέμψει η ΕΕ απέναντι στην Τουρκία ήταν απολύτως σαφές στη Σύνοδο του Μαρτίου: Η Τουρκία οφείλει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και δεν θα επιτρέψουμε μέσω της καλλιέργειας έντασης να δημιουργηθούν τετελεσμένα.

Πηγή: sigmalive.com

Μοίρασε το άρθρο!