Καρφιά δικαστών του ΣτΕ κατά Σακελλαρίου– «Θλιβερή υπόθεση που συντελέστηκε σε μία θλιβερή εικόνα»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε σημερινή ανακοίνωση του, μία ημέρα μετά την παραίτηση του προέδρου του ΣτΕ,Νίκου Σακελλαρίου επισημαίνει ότι «συνεπές στις πάγιες θέσεις του, καταδικάζει κάθε απόπειρα επηρεασμού των δικαστών του και δη σε εκκρεμείς υποθέσεις, ακόμα και αν προέρχεται από τον πρόεδρό του».

Παράλληλα, αναφέρει η Ένωση ότι «οι δικαστικοί λειτουργοί του Συμβουλίου της Επικρατείας παραμένουν ενωμένοι και προσηλωμένοι στο έργο της απονομής της Δικαιοσύνης, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις των καιρών με ανεξάρτητο φρόνημα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα το Σύνταγμα και το νόμο» και προσθέτουν: «Δεν παραιτούνται, δεν φυγομαχούν».

Σημειώνεται ότι την ανακοίνωση της Ένωσης δεν υπογράφουν ο πρόεδρός της, Ευθύμιος Αντωνόπουλος και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Μιχάλης Πικραμμένος, καθώς συμμετέχουν στη σύνθεση του ΣτΕ που εξετάζει τις υποθέσεις του ασφαλιστικού νόμου.

Κοντονής: Ηχηρή απάντηση η ανακοίνωση της Ένωσης 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣτΕ

Για «θλιβερή υπόθεση που συντελέστηκε σε μία θλιβερή εικόνα» έκανε λόγο ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Ν. Σακελλαρίου. Ενώ επέκρινε τον παραιτηθέντα πρόεδρο του ΣτΕ και για το λόγο ότι εμφανίστηκε με την τήβεννο στις κάμερες, ενώ από το ΣτΕ επιβάλλεται να φορούν την τήβεννο μόνο όταν «ομιλούν για τις δικαστικές τους αποφάσεις».

Στη συνέντευξή του ο νομικός υποστήριξε ότι «λίγες μέρες πριν περάσει στη λύση της συνταξιοδότησης ο κ. Σακελλαρίου έρχεται και κάνει μία θεαματική, θεατράλε παραίτηση. Κακή παράσταση από κακό ηθοποιό που έχει γίνει τρεις φορές. Έχει ξαναβγεί με την τραχηλιά και την τήβεννο άλλες δύο φορές και έκανε διάγγελμα σαν να είναι αρχηγός πολιτικού κόμματος. Το ίδιο κάνει εδώ». Και, πρόσθεσε, δεν υπάρχει προηγούμενο στα δικαστικά χρονικά, ενώ ισχυρίστηκε ότι η κίνηση Σακελλαρίου έχει, πολιτικό αντίκτυπο και «δεν είναι αθώα».

Συγκεκριμένα, παραιτήθηκε εμφανιζόμενος να λέει ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει σε αποφάσεις που περικόπτουν ακόμα τις συντάξεις. «Γιατί γίνεται αυτό;», διερωτήθηκε ο Γ. Μαντζουράνης, για να απαντήσει, «η πλειοψηφία υπέρ της συνταγματικότητας είναι οριακή, είναι μία ψήφος. Πώς μπορεί να αλλάξει; Μόνο αν επαναληφθεί η ψηφοφορία. Πώς μπορεί να επαναληφθεί η ψηφοφορία; Μόνο αν αποχωρήσει ένα μέλος από τη σύνθεση. Αποχωρεί λοιπόν ο κ. Σακελλαρίου σαράντα ημέρες πριν τελειώσει η θητεία του, έρχεται ένας αναπληρωματικός στη θέση του και επαναλαμβάνεται η ψηφοφορία. Είναι εύκολο στους 13 δικαστές να πειστεί ένας να μεταβάλλει θέση. Αυτός είναι ο αντικειμενικός στόχος της κίνησης της θεατρικής της κακοστημένης παράστασης του κ. Σακελλαρίου», υποστήριξε ο Γ. Μαντζουράνης.

Στο ερώτημα του Πρακτορείου για τις διαρροές δικαστικών αποφάσεων, ο Γ. Μαντζουράνης απάντησε πως «είναι ένα συνηθέστατο, όσο και θλιβερό, απαράδεκτο και παράνομο φαινόμενο», προσθέτοντας ότι οι διαρροές γίνονται προφανώς από εκείνους που συμμετέχουν στις διασκέψεις, και έγιναν «στη θητεία του κ. Σακελλαρίου διαρροές σε όλες τις μεγάλες υποθέσεις, στην Ολομέλεια».

Μοίρασε το άρθρο!