Η τοπική ενημέρωση στο έλ(ε)ος της χυδαιότητας και της… κοπτοραπτικής

Διαχρονικοί οι βασικοί κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας και η σημαντικότερη αρχή όλων, η ορθή ενημέρωση του πολίτη! Αυτό, επί της ουσίας σημαίνει έρευνα, αναζήτηση και διασταύρωση στοιχείων.Επίσης όταν έχουμε τη θέση μιας πλευράς για ένα περιστατικό καλό είναι να αντιπαραθέτουμε και τη θέση της άλλης πλευράς, εφόσον υπάρχει. Διαφορετικά η ενημέρωση είναι μονομερής, κατευθυνόμενη και εξυπηρετεί σκοπιμότητες!

Και εδώ θα διερωτηθεί κάποιος…αν αυτό ισχύει και για εκείνους τους δημοσιογράφους που ασκούν την δημοσιογραφία από χόμπι έχοντας μια ιστοσελίδα. Απλά για τον δημοσιογράφο, επειδή γνωρίζει τους κανόνες δεοντολογίας, είναι ξεκάθαρα θέμα σκοπιμότητας, κάτι που εδώ στο Ωραιόκαστρο το ζούμε σε όλο το μεγαλείο, όταν χωρίς ο συγκεκριμένος να παρευρίσκεται στο σημείο του γεγονότος, αλλά ίσως σε κάποια παραλία, δημοσιεύει τερατώδη ψέματα σε τρισάθλια δημοσιεύματα, κάτι που στην ουσία, εμποδίζει τους πολίτες να έχουν μια συνολική εικόνα για να κρίνουν.

Και μιλάμε για την συνέλευση που έγινε στον Δρυμό για να ενημερωθούν οι κάτοικοι από τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου για την θετική εξέλιξη με το νερό της περιοχής. Δεν είναι λίγο εξάλλου να έχεις επενδύσει στην καταστροφολογία και τελικά να “μαθαίνεις” ότι επί δυόμιση ώρες ο Δήμαρχος έκανε αναφορές σε όλες τις προσπάθειες, που έκανε η διοίκηση για να λυθεί μια για πάντα το πρόβλημα του νερού. Εξάλλου ο Αστέριος Γαβότσης έχει αποδείξει έμπρακτα ότι είναι δήμαρχος όλου του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου. Να θυμίσουμε σε όσους ξεχνάνε, ότι έχουν γίνει έργα και άλλα που είναι σε εξέλιξη σε όλες τις δημοτικές κοινότητες. 

Πάντως αλήθεια είναι ότι η μοναξιά του αρθρογράφου τον αλλάζει σαν άνθρωπο. Τον κάνει να φαντάζει ότι μπορεί να κάνει τη λεπτομέρεια πανοραμική. Και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την στιγμή που η φαντασία του  καλπάζει,να γράφει,να γράφει… Εντέλει έχει πολλά κόλπα για να στήνει ιστορίες. Να στρίβει τη σκέψη του σε γωνίες, να πηδάει πραγματικότητες για να ξεχάσει τις αποτυχίες του, ν’ ανακαλύπτει φωλιές για να μπορεί να χωθεί μέσα.

Μοίρασε το άρθρο!