Η Μάνδρα των ανεύθυνων

Οι νέες πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής δεν θύμισαν απλώς την τραγωδία του Νοέμβρη αλλά και το χειρότερο πρόσωπο του πολιτικού προσωπικού που επιχειρεί να κάνει μικροπολιτική πάνω στα συντρίμμια κρύβοντας τις διαχρονικές ευθύνες. 

Όμως η απόπειρα εκμετάλλευσης των πληγέντων για επικοινωνιακούς λόγου δεν ήταν αρκετά επιτυχημένη καθώς αυτοί συχνά υπενθύμιζαν σε κανάλια και πολιτικούς που εμφανίστηκαν ανερυθρίαστα εκεί, ποια πρόσωπα και ποιες νοοτροπίες οδήγησαν στο αδιέξοδο της Μάνδρας. Άλλωστε, το πόρισμα της Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης μετά τις φονικές πλημμύρες του Νοέμβρη, εξειδικεύει σε υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες τις ευθύνες για το πολεοδομικό έγκλημα που έχει συντελεστεί στην περιοχή.

 Σε πολιτικό επίπεδο, η πρακτική που εντοπίζει το πόρισμα βασίζεται στην αντίληψη που εδραιώθηκε στη χώρα και τη δημόσια διοίκηση μαρτυρώντας ότι το μικροκομματικό παιχνίδι, επιχειρεί να αποσείσει τις ευθύνες δεκαετιών και να τις αποδώσει στη σημερινή κυβέρνηση και την Περιφερειάρχη Αττικής, όπως δείχνουν και οι ανακοινώσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
  Αυτό δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση ή η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας μπορεί εσαεί να επαφίεται στ​α λάθη​ των προηγούμενων γιατί αυτός είναι ο λόγος που βρίσκεται στην εξουσία: Πρέπει να πείσει ότι διαθέτει το σχεδιασμό και τη θέληση να αντιστρέψει την κατάσταση. Αν υπήρχε σοβαρό πολιτικό σύστημα θα έπρεπε να συμβάλλει, αξιοποιώντας και την εμπειρία της αυτοδιοίκησης, στην ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των εγκλημάτων του παρελθόντος.

Όταν κάποιος κάνει απλώς “σπέκουλα” ​πάνω στην καταστροφή , κυνηγώντας την εξουσία, τότε είναι εύκολο για τους κατοίκους να θυμηθούν ποιος είχε την εξουσία για 40 χρόνια.

Μοίρασε το άρθρο!