Ακούστε κύριοι. Σωτήρες από το κέντρο της Θεσσαλονίκης δεν χρειαζόμαστε

Πρέπει στο Ωραιόκαστρο να συνηθίσουμε από εδώ και πέρα να ζούμε με μια αδιανόητη λογική. Περιμέναμε να έρθουν οι σωτήρες μας από το κέντρο της Θεσσαλονίκης για να ανακαλύψουμε ξαφνικά ότι τα κείμενά μας δεν είναι για διατριβή. Και βέβαια κύριοι του ωραιόκαστροtoday, ούτε μπορούμε να τηρήσουμε τους ορθούς κανόνες της δικής σας ορθογραφίας, ούτε της δικής σας γραμματικής, γιατί απλά τα κείμενά μας είναι πολιτικά, οικονομικά και κυρίως  αφορούν ανθρώπους που έχουν βιώσει την κρίση στο πετσί τους και όχι κουτσομπολίστικα και προσωπικά όπως τα δικά σας.  Ίσως για αυτό δεν τα καταλαβαίνετε, όπως βέβαια και εμείς δεν καταλαβαίνουμε τα δικά σας ασύντακτα κείμενα, γιατί είσαστε καθηγητές της μυθοπλασίας σε σενάρια  επιστημονικής φαντασίας.

Ακούστε κύριοι. Σωτήρες από το κέντρο της Θεσσαλονίκης που θα μας λύσουν τα προβλήματά μας, για να γίνει ο τόπος μας καλύτερος, δεν χρειαζόμαστε. Λύστε τα πρώτα στις περιοχές που είσαστε δημότες, και μην αναλώνεστε με διάφορες δικαιολογίες σε όλα όσα σας καταμαρτυρούμε, λες και εμείς εδώ στο Ωραιόκαστρο τρώμε κουτόχορτο. Εξάλλου έχετε πάρει και τις κατάλληλες απαντήσεις από τους ανθρώπους που αναφερθήκατε στο τελευταίο σας φύλλο. 

Τέλος δεν φοβόμαστε να αναφέρουμε το όνομα του ουρανοκατέβατου σωτήρα μας, γιατί απλά δεν  γνωρίζουμε έναν άνθρωπο ο οποίος ποτέ όλα αυτά τα χρόνια δεν κούνησε το δαχτυλάκι του για τον τόπο μας. Επίσης δεν είχαμε καμία πρόθεση να θίξουμε καμία συνεργάτιδα της εφημερίδας σας, την οποία δεν γνωρίζουμε, αλλά αναφερόμαστε στο πρόσωπο που σας δίνει αυτά τα ανόητα παραπολιτικά.

Υ.Γ. Ειλικρινά, τώρα μεταξύ μας, αυτό λέγεται αντικειμενική δημοσιογραφία; Στα Δημοτικά Συμβούλια ειπώθηκαν τόσα σημαντικά θέματα (ούτε καν τ’ αγγίξατε), που αφορούν την ανάπτυξη του τόπου μας, και εσείς πετάτε αετό. Θα μας επιτρέψετε αγαπητοί μας, αλλά αυτό δεν λέγεται δημοσιογραφία. Εμείς τουλάχιστον, για να σας λύσουμε την απορία ούτε δημοσιογράφοι είμαστε, ούτε τους κάνουμε, εκτός και αν νομίζετε ότι μόνο αυτοί έχουν το δικαίωμα να γράφουν. Απλά προσπαθούμε με τις λίγες δυνάμεις μας να βάλουμε ένα λιθαράκι για το καλό του δήμου που είμαστε δημότες, και όχι ενός άλλου, όπως κάνετε εσείς.

 

Μοίρασε το άρθρο!