Ένα ιατρικό θαύμα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας για 15χρονο ακρωτηριασμένο

surgery, medicine and people concept – group of surgeons at operation in operating room at hospital

Συγκίνηση έχει προκαλέσει η είδηση πως ανήλικος ορφανός από την Τανζανία, στάθηκε όρθιος και πάλι μετά το τραγικό ατύχημα που συνέβη, όταν ήταν σε ηλικία 6 ετών.

Όπως αναφέρει το tempo24.news, ο 15χρονος σήμερα Τζίμι, μετά την χειρουργική επέμβαση που υπεβλήθη από διακεκριμένους καθηγητές, ζει το “θαύμα” καθώς εδώ και 9 χρόνια, είχε ακρωτηριαστει στο ένα πόδι και το δεύτερο ήταν μη λειτουργικό.

Ο ανήλικος, υπέστη σοβαρά εγκαύματα στα πόδια, από φωτιά που προκλήθηκε σε καλύβα που ζούσε στην Τανζανία. Η καθυστέρηση να μεταβεί σε γιατρό, είχε ως αποτέλεσμα να “χάσει” το ένα του άκρο και το άλλο να αγκυλωθεί.

Στο δρόμο και τη ζωή του παιδιού, σε ηλικία περίπου 12 ετών βρέθηκε  η Φιλανθρωπική Οργάνωση Τanzanian Οrphans Μission. Αρχικά του προσέφεραν ένα αμαξίδιο, προκειμένου να διευκολύνουν τις μετακινήσεις του, ενώ όλο αυτό το διάστημα αναζητούσαν τρόπο για την ιατρική αποκατάσταση του προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε ο μικρός. Η λύση τελικά δόθηκε στην Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ:

Το ΠΓΝΠ ανακοινώνει ότι στην Ορθοπεδική Κλινική του έγινε χθες μία πρωτοποριακή επέμβαση. Η επέμβαση έγινε σε παιδί 15 ετών ορφανό από την Τανζανία το οποίο ήλθε για το σκοπό αυτό στην Ελλάδα από την Φιλανθρωπική Οργάνωση Τanzanian Οrphans Μission.

Mε την επέμβαση έγινε αφαίρεση της αρθρώσεως του γόνατος και μεταφορά με στροφή της ποδοκνυμικής κατά 180ο μοίρες ώστε να λειτουργεί ως γόνατο.

Στην επέμβαση συμμετείχαν οι καθηγητές Ορθοπεδικής κ. Μ. Τυλλιανάκης και Π. Μέγας καθώς και ο Aναπληρωτής Καθηγητής  Αγγειοχειρουργικής κ. Σταύρος Κάκκος

Μοίρασε το άρθρο!